Приятно е, когато допълнената и смесената реалност се използват не

...
Приятно е, когато допълнената и смесената реалност се използват не
Коментари Харесай

The Weather Channel използва смесена реалност за да покаже опасността от урагана Флоренция

Приятно е, когато допълнената и смесената действителност се употребяват освен в игрите и в дизайнерските планове. Американският ефирен канал The Weather Channel употребява тези технологии за нагледна проява на следствията от разнообразни естествени катаклизми. Един от тях е ураганът Флоренция, който в тези часове нанася първите си удари върху югоизточното крайбрежие на Съединени американски щати.

Понякога покачването на равнището на водата се изяснява с диаграми и плоски изображения, по които е мъчно да си представим същинските мащаби на бедствието. Но The Weather Channel сподели нещо доста автентично. Водещият на предаването, на фона на реалистична компютърна графика, сподели по какъв начин наподобяват колите и постройките под вилнеещата вода.



Клипът на The Weather Channel в действително време демонстрира заплахата от вятъра и наводненията, които към този момент засегнаха някои региони на Каролина. Бурята се движи постепенно и се чака да донесе проливни дъждове и ураганни ветрове.



Интересно е, че тези клипове за The Weather Channel прави компанията The Future Group благодарение на геймърския енджин Unreal Engine. Телевизионният канал преди време показа сходен клип, отдаден на торнадото, когато в студиото до водещия падна електрически дирек, а на пода се прекатурна автомобил.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР