Приятелството е нещо ценно. Много ценно. Всъщност приятелството няма цена.

...
Приятелството е нещо ценно. Много ценно. Всъщност приятелството няма цена.
Коментари Харесай

Истинският приятел говори лоши неща за теб в очите ти. И добри зад гърба ти

Приятелството е нещо скъпо. Много скъпо. Всъщност другарството няма цена. Но единствено същинското. Другото – не желая да го разясних. Нагледах се на подправени другари. Такива, които желаят ти да си добре, само че в никакъв случай по-добре от тях. Такива, които подлагат на критика без причина. Такива, които режат крилете ти и убиват фантазиите ти. Стига толкоз. Фалш. Лицемерие. Завист. Злоба. Омраза. Прекъснете връзка с тези другари. Те не са ви нужни. И повярвайте – ще се усещаме в пъти по-добре без тях.

Днес ще приказваме за тези другари, които дават живота си за теб. Онези, които страдат, когато си печален и се радват повече от теб самия на триумфите, които бележиш. Да, има ги. Съществуват. Е, да – броят се на пръстите на едната ти ръка, само че пък въпреки всичко ги има.

Истинският другар ще приказва неприятни неща за теб единствено и само пред теб самия. А зад тила ти ще те хвали и ще изрича единствено хубави думи по твой адрес.

Аристотел е споделил, че този, който е другар на всички – не е другар на никого. Наистина е по този начин.

Ето по какво ще познаеш същинското другарство

 

Истинският другар е постоянно почтен с теб

Честността е доста безценен подарък, споделят някои. И сме изцяло съгласни с това. Честният другар е драгоценен камък, който би трябвало доста добре да пази, тъй като не всеки има шанса да го има. Истинският другар е този, който ще бъде до болежка откровен с теб. И няма да се тормози да ти каже истината в очите. Разбира се, няма да го прави по недодялан и несъобразителен метод, а с верния метод. И ще внимава, с цел да не те нарани. Останалите са грубияни. И никакви другари.

 

Не чака ти да го потърсиш първи

При същинското другарство гордостта и инатът не съществуват. И в никакъв случай не са съществували. Истинският другар не би чакал ти да го потърсиш първи. Още с отварянето на очите си заран, той ще побърза да ти изпрати известие или да ти се обади. Без значение, че ти не си го потърсил. Дори няма да му направи усещане това. Той е този, който ще желае непрекъснато да се виждате и да прекарвате време дружно.

Защото времето, прекарано с теб, за него е толкоз особено и прелестно. Истинският другар няма да ти се разсърди в случай че през днешния ден не му пишеш. Вместо това ще се тормози за теб и още веднъж ще те потърси с вярата, че всичко е наред.

Грижи се за теб

Грижата е доста значима и в любовните връзки, само че и в другарските. Да се грижиш за най-хубавия си другар е като да се грижиш за твоята обич. Чувството е едно и също. Ти искаш да се грижиш за него, тъй като го обичаш. И повече от всичко на света желаеш той да е добре.

Когато е печален, ти също тъгуваш. Сърцето ти се свива при мисълта, че може да се случи нещо с него. И си го пазиш. И си до него. Подкрепяш го във всичко. И постоянно се молиш на Бог за неговото благополучие.

Защитава те

Истинският другар е този, който няма да разреши и една неприятна дума да каже някой различен по твой адрес. Той е този, който постоянно ще те пази и пази. Независимо дали е кадърен на това. Защото някои хора са прекомерно положителни, срамежливи и притеснителни, само че това никога не ги прави неприятни другари. Напротив!

Те са толкоз прелестни освен като другари, само че и като хора. И светът има потребност от тях. Както и ти. Истинският другар е този, който е подготвен да влезе и в огъня за теб. И да се съгласи да замине с теб, още преди да си му споделил къде.

Времето с него минава незабелязано

Когато ти е хубаво с някой, не усещаш по кое време минава времето. Три часа могат да ти се сторят като три секунди. Защото ти е прелестно с този човек, а каква по-добра компания от тази на същинския другар? Дори и в дните, когато не се чувстваш добре, след срещата ти с него ти ще си доста по-спокоен и благополучен. Защото същинските другари въздействат по изключително добър метод. Те са толкоз благи със своите другари, че няма по какъв начин да не се почувстваш по-добре в тяхната компания. Дори и ще забравиш всичките си проблеми, до момента в който се разхождате дружно.

Истинският другар е богатство, което би трябвало да пазиш доста. Защото някой различен може да ти го открадне. Грешка – същинският другар не се краде. Точно и поради това е наименуван „ същински “.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР