Приятелката на Боян Петров Радослава Ненова публикува обширен пост във

...
Приятелката на Боян Петров Радослава Ненова публикува обширен пост във
Коментари Харесай

Приятелката на Боян Петров: От лагер 3 нагоре няма да го намерим жив

Приятелката на Боян Петров Радослава Ненова разгласява просторен пост във “Фейсбук”, с който изяснява, че не вижда смисъл избавителната интервенция да продължава от лагер 3 към връх Шиша Пангма. Нейното предпочитание е екипите, които търсят Петров, да претърсят регионите на слизане от лагер 3 надолу, тъй като е допустимо да има ниши и цепнатини, където да открият известния роден планинар.

" Вчера в доста сложен за мен диалог взех решение да не се изкачва върха през днешния ден. От лагер 3 нагоре няма да го намерим жив. Колкото и да ми се желае да не изгубвам вяра - за мен живота и оцеляването на всички участници в избавителната акция е доста значим и въпреки да ми е доста мъчно - не виждам смисъл да бъдат застрашени и други животи. Затова, избирам на слизане избавителните екипи да претърсят регионите където има късмет да открият Боян жив...


Ако за Боян борбата е завършила, дано си остане в планината. Каквото и да се случи до края на деня, признателна съм за всички старания и ще ги възнаградя. Това е животът на шерпите, знам че като слязат ще поемат различен риск, на различен скат, за друго нанагорнище..., само че персонално аз не искам да рискуват към върха. Всички решения по издирването от тук на сетне са техни.

Поради огромния поток от информация и мнения която витае, съм решила да опиша доста в детайли хронологията, обстоятелствата имената, кореспонденцията и цените. Още не съм решила дали да го направя в пост или в книга. Едно е сигурно-написахме история и тя заслужава да бъде запомнена. Заради Боян ", е написала Ненова.

По-рано стана ясно, че избавителните екипи обмислят да копаят в снега в търсене на Петров, а другояче алпинистите, които са пренощували в лагер 2, не са се свързали с хората в хеликоптерите и заради тази причина летателните апарати не са употребявани повече.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР