Приятелите на Светлозар Дончев, който е самотен баща на две

...
Приятелите на Светлозар Дончев, който е самотен баща на две
Коментари Харесай

Благодарение на солидарността на стотици хора тежко болен самотен баща има шанс за живот

Приятелите на Светлозар Дончев, който е уединен татко на две деца  и е диагностициран с заболяването на Бюргер (Buerger`s Disease) изричат голяма признателност към всички положителни хора, които демонстрираха взаимност и подариха средства за лекуването му.

Припомняме, че 48 годишният Светлозар Дончев е един от дребното хора с заболяването на Бюргер в България и от 2019-та година се бори, с цел да не бъдат ампутирани краката. Преди да заболее, Светлозар е имал сигурна и непрекъсната работа, с която е издържал и изхранвал двете си деца, за които се грижи самичък. Болестта обаче го прави неработоспособен и проблемите му стартират да се задълбочават. И тъкмо когато всичко наподобява безнадеждно, другари на Светльо демонстрират състрадание и взаимност и провеждат няколко дарителски акции, посредством които са събрани средства както за медикаменти за лекуването му, по този начин и за облекла и храна на децата му.

„ Болката е невероятна, само че няма да спра да се боря за живота си и живота на децата си. Благодарен съм на всички хора с положителни сърца, които макар пандемията и всички отрицателни последствия от нея, демонстрираха взаимност и подаряват средства, посредством които избавят мен и момиченцето и момчето ми. Мечтая един ден още веднъж да съм здрав и да се върна към естественото си всекидневие и работа. Тогава ще мога да върна на всички хора направеното от тях положително за мен и фамилията ми ”, споделя Светлозар Дончев.

Тежкото заболяване на Светлозар е нелечимо, макар че може да се стопира с лекарства. Лекарят, който до момента го е лекувал, му оповестява, че при най-мрачния сюжет е допустимо да се стигне до ампутация на краката.

Въпреки мрачните прогнози Светлозар получава лъч вяра, когато преди време с него се свързва Светослав Кръстев от Бургас, който е със същата диагноза и му оповестява, че е минал през процедура на инжектиране на стволови кафези в Турция, с което развиването на заболяването трайно е стопирано. Инжектирането на стволови кафези е късмет за Светлозар да стопира болестта и да не му бъдат ампутирани и двата крайници. Необходимите средства за двете процедури дружно с предстоя в болничното заведение са 50 000 лева, сума която е непостижима за фамилията на Светлозар. Именно по тази причина приятелите му решават да провеждат дарителска акция, посредством която да бъдат събрани нужните средства за осъществяване на инжектиране на стволови кафези. Благодарение на акцията до в този момент са събрани малко над 11 000 лева

Въпреки, че събрана досега сума не е задоволителна за двете процедури за инжектиране на стволови кафези, с тези средства Светлозар ще може да си провежда пътуването, проучванията и предстоя си в болничното заведение в Турция.

Именно за това приятелите на Светлозар не престават дарителската акция за него, като са нужни още 40 000 лева, с цел да се завършат двете процедури на инжектиране на стволови кафези, с което да се стопира и самото заболяване.

" Нека в този сложен за цялото ни общество миг да бъдем съпричастни и солидарни и дано всеки да подари колкото може средства, с цел да помогнем на Светлозар да оздравее и да се върне към естествения си живот, работата и грижата за двете си деца ", приканиха приятелите на Светльо.

Сметката, по която може да дарите средства и да помогнете на Светлозар, е:

IBAN: BG81STSA 93001528735995

BIC: STSABGSF

Титуляр: Светлозар Николов Дончев

e-mail: [email protected]

PayPal: Svetlozar Donchev

Телефон за връзка със Светлозар за подаяние на храна и облекла: 0877717471
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР