Приватизацията се използва за политически атаки. Това обясни бизнес анализаторът

...
Приватизацията се използва за политически атаки. Това обясни бизнес анализаторът
Коментари Харесай

Ревизията на приватизацията може да изкара ”кирливи ризи”, твърди анализатор

Приватизацията се употребява за политически офанзиви. Това изясни бизнес анализаторът Даниел Василев. ”Има доста типове приватизация. В някои браншове тя беше направена доста добре. ”, разяснява той. Като образец за подобен бранш, той уточни пивоварния, където има предприятия, които работят доста добре на пазарен принцип.

" Потенциален проблем на такава проверка е, че тя може да изкара на всички места " кирливи ризи ", които да бъдат употребени за " бухалки " против политически съперници ", изясни още Даниел Василев пред Bulgaria ON AIR.

Той разяснява също по този начин и казуса с вероятните банкрути на някои лечебни заведения и мораториума върху някои медикаменти за идната година.

" Проблемът е в това, че има държавни лечебни заведения, които се ръководят по подобен метод, на този стадий. ", изясни Даниел Василев в предаването " Денят ON AIR ".

Той акцентира, че разноските за опазване на здравето нарастват непрекъснато, поради методите, при които се изразходват средствата. Според него парите за лекуване на едни болести се дават за фиктивно заболели.

Според бизнес анализаторът Даниел Василев, философията, при която се основава държавния бюджет е неверна.

" Няма промени при бюджетите от последните няколко години. Няма структурни промени, просто се наливат повече средства в бюджета. ", изясни Василев.

Той посочи обстоятелството, че би трябвало да се мисли за усъвършенстването на разноските, тъй като по думите му, в случай че просто се наливат повече средства-те просто ще изчезнат.

" Трябва да се фокусираме върху качеството на бюджета и да мислим какво вършим, а не върху количеството. ", разяснява Даниел Василев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР