Привържениците на Нефтохимик излязоха с обща декларация, в която се

...
Привържениците на Нефтохимик излязоха с обща декларация, в която се
Коментари Харесай

Феновете на Нефтохимик скочиха на кмета на Бургас и Митко Събев заради стадион Лазур

Привържениците на Нефтохимик излязоха с обща декларация, в която се афишират срещу това обичаният им тим да играе мачовете си от Втора лига отвън рамките на Бургас.

Публикуваме писмото на почитателите на "шейховете ", без редакторска интервенция:

"Уважаеми съграждани на гр. Бургас, уважаеми ръководители на община Бургас и ПФК Нефтохимик 1962,

Във връзка с последната публична информация от ПФК Нефтохимик 1962, съгласно която домакинските мачове на клуба през сезон 2019/2020 няма да се играят в гр. Бургас, а в гр Созопол:

Ние от „ Клуб на Привържениците на Нефтохимик “, заявяваме, че сме изрично срещу домакинските мачове на нашия обичан тим да се играят отвън град Бургас!

През последните 10 години нашият тим изтърпя прекомерно доста сходни унижения. Като от 163 домашен мача бе заставен изиграе 93 отвън Бургас. Включително и едно „ бургаско дерби” на равнище Първа лига на стадиона в гр. Сливен, което считаме за връх на футболното безхаберие в гр. Бургас.:

Отговорни за тази печална статистика са освен ръководителите на ПФК Нефтохимик 1962, а основно ръководителите на Община Бургас и в частност кмета – Димитър Николов.

През последните 10 години господин Димитър Николов направи куп обещания, съгласно които казусът с неналичието на футболен стадион и база в град Бургас трябваше да се реши.

Бяха обещани поредно: стадион в Долно Езерово, стадион в ж.к. „ Славейков “, стадион в ж.к. „ Меден Рудник “, заприказва се и за закупуване на частния стадион „ Лазур “ от Община Бургас. Нито едно от тези обещания не беше изпълнено!

Днес за следващ път Митко Събев желае от управлението на ПФК Нефтохимик 1962 да заплати немислима сума за едногодишен наем на единствения кадърен за потребление стадион за професионален футбол на територията на община Бургас и да може клубът да играе на изпадналия в трагично положение стадион „ Лазур “ (бивш ст. Нефтохимик, някогашен стадион красавец и горделивост за Бургас, на който играеше най-успешния футболен клуб в града - Нефтохимик). В последна сметка управлението на клуба избра ПФК „ Нефтохимик 1962 “ да не играе в Бургас, тъй като не може да си го разреши. А Община Бургас, която е акционер в клуба и вие господин Димитър Николов гузно мълчите. Защо!? Нима сте съгласни с този следващ парадокс!?

След една позорна година за бургаския футбол, в която градът ни нямаше представител измежду експертите за пръв път от 50 години, „ Нефтохимик “ се пребори за промоция в опит да измие този позор. А за премия получава следващото си заточение – този път в Созопол. Това ли заслужават тези футболисти и треньори за всеотдайния си труд!? Това ли заслужават почитателите, без които клубът надали през днешния ден щеше да съществува!? Това ли заслужават бургазлии? За поредна година да не могат да гледат футбол на професионално равнище в град Бургас? Нима четвъртият по величина град в България не може да обезпечи стадион на равнище Втора лига за единствения си професионален футболен клуб?! Не Ви ли е позор от това, господа общинари и господин кмете? Не се ли чувствате виновни, че Бургас към този момент не е футболен град?

С оглед на изложеното до тук, ние - почитателите на „ Нефтохимик “- настояваме вие - ръководителите на Община Бургас да извършите това, което зависи от вас по този начин, че:

1. ПФК Нефтохимик 1962 да играе домакинските си срещи през сезон 2019/2020 в град Бургас.
2. В рамките на сезон 2019/2020 да осигурите дълготрайно решение на казуса с неналичието на стадион, който дава отговор на критериите на Първа лига и подготвителна футболна база, които да са налични за ПФК Нефтохимик 1962 и децата на Бургас.

„ Клуб на последователите на Нефтохимик “
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР