Привържениците на електрическата мобилност у нас вече могат да изберат

...
Привържениците на електрическата мобилност у нас вече могат да изберат
Коментари Харесай

Honda e: електрическият ретрошик вече е в България

Привържениците на електрическата подвижност у нас към този момент могат да изберат още един модел. Симпатичният градски Honda е към този момент се продава и в България и е впечатлява с необятното си вътрешно пространство макар компактния размер и ниските разноски при експлоатиране.

Honda e е първият напълно електрически модел на втория максимален японски производител на коли и част от тактиката на компанията до 2023 година да предлага единствено електрифицирани модели, в това число хибридни.

С привлекателния си дизайн и редица модерни технологии, Honda e към този момент завоюва премията " Световен градски автомобил на годината 2021 ". По-важната премия обаче е " Автомобил на годината " в Германия, с което се трансформира в първият японски модел, който сграбчва наградата в европейската столица на автомобилостроенето.
 Снимка 547246
Източник:

Honda e към този момент се продава у нас, като цените стартират от неособено скромните 66 990 лв.. Той обаче дава обещание надалеч по-ниски разноски след покупката: пред публицисти инж. Петър Спасов, шеф следпродажбена активност в " Бултрако ", формален вносител на Honda у нас, пресметна, че изминаването на 100 километра ще коства едвам 2,24 лв. при зареждане на нощна цена. " За съпоставяне ще посочим, че с бензиновия Honda Jazz от предходното потомство цената е 13,62 лева ", разяснява той. Изчисленията са направени по цени на горива и електричество към дата 16 септемврия 2021 година

Обслужването също е надалеч по-достъпно: общо под 240 лв. за две години, които включват два литра масло на трансмисията и две смени на поленовия филтър. Отново спрямо бензиновия Jazz, неговото обслужване възлиза на 1 452,46 лв..
 Снимка 547248
Източник:

Самата батерия е с размер 35,5 kW и обезпечава изминаване на малко над 220 километра с едно зареждане. Тя се комбинира с мотор с две мощности: 136 и 154 конски сили с 315 нМ въртящ миг, който задвижва задните колела и обезпечава чудесно ускоряване в града.

Honda e извънредно подобаваща точно за града. Той е дълъг 3 984 мм, което обезпечава елементарно паркиране - с или без автоматизираното паркиране с помощта на 12 датчика. Широчината е едвам 1 752 мм, посредством и на неналичието на странични огледала - моделът употребява (за първи път в компактния клас) камери с висока резолюция. Въпреки това в кабината чувство е за премного пространство за четирима.
 Снимка 547251
Източник:

Огромен плюс за града е и радиусът на завой: едвам 4,3 метра, което се реализира посредством и на задното предаване, поради което предните гуми имат задачата единствено да завиват и могат да се наклоняват повече.

Допълнителен бонус е и опцията за шофиране единствено с един педал: когато пуснете " газта ", Honda е употребява рекуперация, с която понижава скоростта до нула и зарежда батерията.

Моделът е цялостен и с технологии, които подсигуряват сигурността на пасажерите. Първата от тях е надзор на ускорението за попречване на ПТП (Collision Mitigation Throttle Control), предотвратяваща ненадейно ускоряване при придвижване обратно или пускане при съществуването на затруднение на пътя. Второто нововъдение е функционалността за прекъсване при ниска скорост (Low Speed Brake Function), а третото е сигнализация за тръгване на предния автомобил (Lead Car Departure Notification System).

В купето Honda e разполага с още три екрана. Първият демонстрира цялата нужна на лидера информация като скорост, равнище на батерията, ограничавания и други. Другите два служат за навигация и надзор на инфотейнмънт системата.
 Снимка 547253
Източник:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР