Притеснявам се за живота на моя сват Васил Божков! Притеснението

...
Притеснявам се за живота на моя сват Васил Божков! Притеснението
Коментари Харесай

Софиянски притеснен за живота на свата си Васил Божков: Да не стане като с Алексей Петров!

" Притеснявам се за живота на моя сват Васил Божков! Притеснението ми е обвързвано с това, което се случи с починалия Аледаме. Но знаете ли, по-добре, че по този начин стана - тук да се изяснят нещата и да се завършва към този момент с всичко към него. А за какво е решил тъкмо в този момент да се върне, аз не мога да проучвам и даже да разясня неговото решение ", показа още някогашният столичен кмет. Той сподели, че сега се намира в селото си Поручик Чунчево край морето и си почива интензивно.

Снахата на Васил Божков Ива Софиянска също не отиде до летището да посрещне именития си свекър.

" Да, близка съм на Васил Божков и да, заставам зад тила му. Но апелирам ви повече не желая да приказвам ", сподели пред кореспондент на вестника някогашната водеща от Нова тв и майка на двете внучета на Божков от сина му - Антон.

Нов ден, нов живот, още веднъж съм на път! С това обръщение от борда на самолета предприемачът Васил Божков, за който у нас има издадена заповед за арест, потегли през вчерашния ден сутринта за София. Минути преди 15 часа той кацна на терминал 1 на софийското летище. На ВИП-а към този момент го чакаха юристите му, както и коли на Охрана на правосъдната власт, които го водиха първо за медицински прегледи, след което към ареста.

Че Васил Божков се предава, стана ясно през вчерашния ден сутринта. Тогава хазартният необут пусна пост в обществените мрежи, че се прибира в България. За проектите му са били отдадени най-близките му хора, които се броят на пръстите на едната ръка. Останалата му свита не е подозирала за завръщането му и е била шокирана от новината.

Уговорката по предаването е направена от юристите на Божков. Досега той на няколко пъти споделя, че се връща в родината, където го чакат обвинявания, само че това по този начин и не се случи. По думите на юрист Георги Гатев пътуването е трябвало да се реализира още през май месец, само че е имало избрани пречки.

" Днес се прибирам. След всички спънки, които Гешевата прокуратура и другите принадлежности ми сътвориха ", написа предприемачът. Той изкара 3 година и половина в Дубай. Там отпътува малко преди проверяващите да го погнат и да му издигнат 19 обвинявания.

Част от тях са по така наречен " хазартно " дело, по което е упрекнат, че от 2014 година е управлявал незаконна група за изнудване, пране на пари, подкупи и длъжностни закононарушения. Наскоро стана ясно, че следствието е спряно, защото са изпратени две молби за интернационална правна помощ до Обединените арабски емирства, на които не е получен отговор. В тези случаи производството по делото се стопира до приемане на съответния отговор.

Срещу Васил Божков се води и още едно дело - за насилствени престъпни дейности - побои, закани за убийства и убийства. Прокурорски очевидец под номер 532 твърди, че хазартнят необут е поръчал атентата с гранатомет против Алексей Петров. Другата му цел била депутатът Делян Пеевски. Това следствие беше замразено, тъй като нямаше по какъв начин предприемачът да бъде разпитан. Със завръщането му това към този момент може да се случи.

Божков е разследван задочно и по глава първа за закононарушения против Републиката. Според обвиняването той е финансирал митингите през 2020 година против Иван Гешев и Бойко Борисов. Покрай него бяха упрекнати и прекараха известно време в ареста негови близки, както и негови бизнес сътрудници.

От своя страна Божков твърди, че бил жертва на закононарушение, защото е бил изнудван от Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова. Тримата даже бяха арестувани за 24 часа по сигнала на предприемача, само че карцерът им се оказа противозаконен. Бизнесменът даде обещание да даде доказателства против тях, само че това по този начин и не се случи.

Появата на Васил Божков засилва службите. Летище София позеленя от чиновници на Гранична полиция. Тъй като за него има издадена заповед за задържане, точно граничните управляващи са длъжни да го задържат. " Кацнах. Имам среща с бухалките ", гласеше първият пост на боса на родна земя.

Близки до хазартния необут споделят, че той избира оптимално бързо да уреди взаимоотношенията си с проверяващите. Предполага се, че решението му да се прибере е подбудено от договорка с прокуратурата да не лежи в кауша. В ръцете на обвиняването е идващият ход - дали ще изиска от съда непрекъснатото му задържане.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР