Притеснителното нарастване на цените на основните фуражни култури и смески,

...
Притеснителното нарастване на цените на основните фуражни култури и смески,
Коментари Харесай

Алармираме в Брюксел за скъпите фуражи

Притеснителното повишаване на цените на главните фуражни култури и смески, както и казусът със забележителното покачване на разноските за произвеждане в земеделието, получени вследствие на скъпите горива и електрическата енергия, ще бъдат тематиките, които България ще сложи на идния Съвет на Европейски Съюз по земеделие в Брюксел на 17 януари.

Позицията на страната ни бе утвърдена от Министерски съвет. Заседанието е първото, което се организира при Френското председателство, и ще показа работната стратегия в региона на земеделието и рибарството доникъде на годината. Ще бъде разисквана обстановката на пазарите на селскостопански артикули.

За България стремежът към балансираност в комерсиалните договаряния ще докара до изгоди освен за нашата страна и Европейски Съюз като цяло, само че в последна сметка ще способства за ефикасни и обективни резултати за всички договарящи страни. При импорт на селскостопански артикули в Съюза от трети страни следва да бъдат спазвани идентични на високите стандарти на Европейски Съюз, с които европейските производители се преценяват, в региона на околната среда, хуманното отношение към животните, здравето на растенията и ветеринарните условия.

България счита, че по повод земеделието с ниски въглеродни излъчвания (въглеродно земеделие) е належащо да се резервира конкурентоспособността и да се даде задоволителна отплата за земеделските стопани за спомагателните старания, които би трябвало да създадат в посока осъществяване на поставените от Европейска комисия амбициозни цели за понижаване на парниковите излъчвания.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР