Притеснението винаги е било да не би БСП да пропадне,

...
Притеснението винаги е било да не би БСП да пропадне,
Коментари Харесай

Калоян Паргов разкри какви автоголове си вкарва БСП

" Притеснението постоянно е било да не би Българска социалистическа партия да пропадне, да изпадне от ранглистата на партия, която е фактор в българския политически живот ", съобщи в изявление за БНР Калоян Паргов, някогашен ръководител на Софийската организация на Българска социалистическа партия. Той дефинира като обезпокоителен " този непонятен отлив в три следващи избора ".

Паргов прикани общественото послание на знакови лица от партията от през вчерашния ден да не се превежда безусловно – " че ще става разединение, преосноваване или търсене на нова българска левица ", дефинира го като сигнална лампичка и изясни, че " будни социалисти бият камбаната ".

" Въпросът за нова левица е обвързван с неудачите, неуспехите и възможния неуспех на Българска социалистическа партия, на още по-голямо историческо дъно от това, което реализира предходната година. Каквито и партии и леви планове да се появяват в последните 30 години, те не могат да преодолеят Българска социалистическа партия. Проблемът е, че в случай че самата Българска социалистическа партия не задейства имунната си система, самата Българска социалистическа партия може да отпадне. И тогава ще се наложи да се мисли за нещо, което да съставлява левицата. Говорим за бъдещето на лявото и неговото съответно посланичество в Народното събрание ", посочи Калоян Паргов.

Той обърна внимание върху " автоголове, която самата Българска социалистическа партия си вкара ", измежду които неотиването на консултациите при президента, " сагата с ВМЗ – Сопот " и оръжията, и изгонването на 70 съветски дипломати, " и то на съвещание на Министерски съвет, без значение дали е прегледано като постоянна точка или като точка " Разни ".

" Ако в една естествена страна вицепремиерът или президентът, даже представителите на обединението не са наясно, не са осведомени, не са осведомени с едно или друго деяние, за което се носи политическа отговорност, то това не е страна. Няма по какъв начин едно държавно управление, което е в оставка, да афишира такова решение. Не звучи рационално. Легитимността и силата на едно такова решение е изчерпана по смисъла на оставката на това държавно управление ", счита Паргов.

Темата с оръжията за Украйна извънредно доста тормози средностатистическия член на Българска социалистическа партия, посочи още социалистът.

" Ние, българите, платихме много висока цена на нашето участие. Помните затварянето на блоковете на АЕЦ " Козлодуй ", от какво трябваше да се откажем, какво трябваше да променим. Затворихме си съветските пазари, затворихме си турските пазари, сложихме по-високи мита – това бяха все условия на Европейски Съюз. И в един миг се оказва, че самите македонци, с които имаме историческа съгласуваност и имаме най-малко искания за почитание и самопризнание, не желаят да създадат и една отстъпка, обвързвана с тяхното бъдещо участие ", разяснява Калоян Паргов по проблема с Република Северна Македония.

На България й следва тежък интервал, без значение дали ще има или не предварителни избори, без значение дали ще се образува коалиция на ръба, акцентира социалистът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР