Притежаващият Mercedes-Benz концерн Daimler обеща да вложи $1 милиард в

...
Притежаващият Mercedes-Benz концерн Daimler обеща да вложи $1 милиард в
Коментари Харесай

Илън Мъск: Daimler твърде малко инвестира в електромобилите

Притежаващият Mercedes-Benz тръст Daimler даде обещание да вложи $1 милиард в производството на електрически автомобили и акумулаторни акумулатори в Съединени американски щати. Медиите допуснаха, че по този метод компанията ще стане съперник на Tesla, само че Илън Мъск смята, че тази инвестиция е извънредно незадоволителна.
През идващите 5 години Daimler има намерение да вложи $1 милиард в производството на електрически кросоувъри и батерии в Алабама. В този щат към този момент работи цех на дъщерна на Mercedes-Benz компания, само че към този момент създава единствено коли с ДВГ.

USA Today разгласява тази вест под гръмкото заглавие “Mercedes дава $1 милиард, с цел да детронира Tesla“. Генералният шеф на Tesla Илън Мъск незабавно реагира в своя Twitter блог: “За колос, като Daimler/Mercedes, това е дребна сума. Можеха да дадат повече. С една нула повече“.

Сарказмът на Мъск е понятен. Приходът на немския тръст за предходната година бе $180 милиарда и $1 милиард в действителност наподобява незначителна сума. Но това не са единствените вложения на концерна. Daimler има намерение до 2022 година да изхарчи $11 милиарда за създаването и започване производството на 10 нови модела електрически автомобили.

Историята с Daimler и Tesla стартира още през 2009 година, когато Daimler влага $50 милиона в Tesla и тогава точно тези пари помогнаха на компанията да избегне банкрута. Имаше и поръчки за Tesla. Но през 2015 година, Daimler продаде своите акции на Tesla, приключи контракта с компанията и стартира независимо да създава свои електрически автомобили.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР