Пристигащите от в ще трябва да спазват десетдневна карантина заради

...
Пристигащите от в ще трябва да спазват десетдневна карантина заради
Коментари Харесай

Гърция увеличава карантината за пристигащи от Великобритания

Пристигащите от в ще би трябвало да съблюдават десетдневна карантина поради новия вариант на в Обединеното кралство, разпоредиха гръцките управляващи, съобщи БНР.

Страната към този момент е в цялостна подготвеност за започването на акцията по имунизация против Covid-19. След съвсем два месеца на строги ограничения и ограничавания епидемиологичната конюнктура в Гърция се промени, само че вечерният час и разрешението за овакантяване на дома се резервират и по празниците.

От през днешния ден усилиха карантината за влизащите от Англия от 7 на 10 дни. Гърция не затвори границата си, само че идващите на летищата влизат единствено с показване на негативен тест за ковид и се тестват още веднъж на летището. Заедно с гърците, които се връщат за празниците, към Гърция летят и пасажери от други балкански страни при съблюдаване на всички условия, наложени от гръцките управляващи.

Дългата и строга карантина от ноември сподели резултати с фрапантно понижаване на инфектираните, само че към момента тежките случаи са на високо равнище, което съгласно специалистите е причина за продължение на наложените ограничения до началото на януари.

Мутацията на новия вирус промени и програмата по облекчение на ограниченията след дългата карантина. Засега съгласно изказвания на министри се разисква отваряне на дребните магазини и то единствено в региони с ниска равнище на заразяване.

За празниците всички заведения за хранене, питейни заведения, нощни клубове остават затворени. Властите разрешиха събиране на не повече от 9 души от две фамилии, само че вечерният час от 22 часа се резервира.

От идната седмица стартира имунизирането в Гърция, като управляващите оповестяват за цялостна подготвеност за имунизация. По последни изследвания две трети от гърците желаят да се имунизират.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР