Пристигащите от България в Англия и Шотландия вече влизат без

...
Пристигащите от България в Англия и Шотландия вече влизат без
Коментари Харесай

В Англия и Шотландия вече се влиза от България без карантина

Пристигащите от България в Англия и Шотландия към този момент влизат без 10-дневна карантина. Новото изискване е в мощ от 4 часа тази заран. От 19 юли  българските жители, които през последните 10 дни преди пътуването им до Англия и Шотландия са били или пътуват от страна или територия от т.нар „ зелен списък “, няма да бъдат поставяни под карантина при идването.

Преди тръгване българските жители е належащо да попълнят формуляр за локализация на пасажери (PLF) 48 часа преди пътуването. Те би трябвало да създадат още тест за Covid-19 до 72 часа (3 дни) преди заминаването, а и да резервират и заплатят тест за Covid-19 за идващите 2 дни след идването. Ще бъдат сложени под карантина, в случай че резултатът от теста е позитивен. Самоизолация се постанова и ако приложението „ NHS Test & Trace “ осведоми, че са пътували с някого, който е с позитивен тест за ковид. 

 

РАЗХЛАБВАНЕ

От днес всички заведения стартират да работят във Англия, в това число тези на закрито. Няма ограничавания за събиране на хора, ще се организират културни и спортни мероприятия. Носенето на маски в публичния превоз става " целесъобразно “. С най-малко една доза е имунизирано 88% от популацията, а с две - 68%. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР