Пристигащите и заминаващите пътници на гара Плевен бяха посрещани от

...
Пристигащите и заминаващите пътници на гара Плевен бяха посрещани от
Коментари Харесай

Посрещат с мартеници пътниците на гарата в Плевен

Пристигащите и заминаващите пасажери на гара Плевен бяха посрещани от Баба Марта с мартенички, а надарените деца от СУ „ Св.св. Кирил и Методий “ в Пордим украсиха с мартеници и червени и бели платове един от вагоните на бързия трен от Плевен за Варна, както и на утринния пътнически трен от Враца за Плевен. Организираното накичване е в символ на благодарност за поддръжката на БДЖ към другите начинания на децата от учебното заведение през последните няколко години.

Отбелязването на обичайния български празник и бит със закичване на мартеници на гара Плевен беше проведен взаимно от БДЖ, децата от учебното заведение в град Пордим и Национално съдружие на сираците в България (НССБ).

Баба Марта и облечените в обичайните за празника цветове деца внесоха в допълнение празнично въодушевление в първомартенския ден за клиентите на националния железопътен транспортьор, откакто изненадаха прелестно пасажерите от премиващите влакове и в гарата с ръчно направени от възпитаниците на СУ „ Св. Св. Кирил и Методий ” мартеници.

БДЖ обичайно поддържа начинания на фенове на железопътния превоз, които способстват за пътешестване към изконните полезности и корени на българщината и са свързани с отбелязването на национални обичаи и традиции, посредством които се дава опция за приобщаването на българските деца към културните полезности и тяхното запазване като разпрострат своя креативен капацитет и благоприятни условия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР