Прищина. Специалният представител на Европейския съюз за диалога между Белград

...
Прищина. Специалният представител на Европейския съюз за диалога между Белград
Коментари Харесай

Мирослав Лайчак: Причината за посещението в Косово е подготовката на срещата Вучич-Курти

Прищина. Специалният представител на Европейския съюз за разговора сред Белград и Прищина Мирослав Лайчак изясни коя е главната причина за визитата му в Косово - подготовката за срещата сред министър-председателя на на най-младата страна на Балканите Албин Курти и президента на Сърбия Александър Вучич, предава белградската електронна медия Nova.rs .

„ Основната цел на това посещаване е да се приготви за първата среща на високо ниво сред министър-председателя Курти и президента Вучич, която ще се организира след няколко дни в Брюксел “, съобщи Лайчак на конференция в Прищина, като добави, че актуалната година има капацитет да бъде добра за връзките сред Европейски Съюз и Западните Балкани.

„ В управлението на Европейски Съюз и страните-членки имаше полемика сред 27-те външни министри преди няколко дни. Следващата полемика ще бъде на 22 юни, през октомври ще има среща на върха за Западните Балкани и всичко това ще бъде употребявано за прогрес на европейската стратегия, в това число за Косово “, увери словашкият посланик.

Той изрази вяра, че разговорът ще бъде от изгода и за двете страни и че ще има прогрес в нормализирането на връзките сред Белград и Прищина.

Освен Лайчак, на посещаване в Прищина е и помощник-държавният секретар на Съединени американски щати по европейските и евразийските въпроси Матю Палмър.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР