Прищина. Новият посланик на САЩ в Прищина Джеф Ховенир връчи

...
Прищина. Новият посланик на САЩ в Прищина Джеф Ховенир връчи
Коментари Харесай

Gazeta Express: Посланикът на САЩ в Косово Ховениер връчи акредитивните си писма на Вьоса Османи

Прищина. Новият дипломат на Съединени американски щати в Прищина Джеф Ховенир връчи акредитивните си писма на президента на Косово Вйоса Османи, оповестява Gazeta Express .

Османи приветства дипломат Овениr и го увери, че „ Съединени американски щати няма да намерят различен съдружник, по-отдаден и предан от Република Косово “.

„ За мен е чест да показва новия дипломат на Съединени американски щати в Република Косово, господин Джеф Ховенир. В доста значим миг за двете ни страни, за мен е наслаждение да поздравявам през днешния ден в Прищина дипломат Ховенир, който е доста покрай Република Косово, тъй като е служил тук по-рано и схваща доста добре динамичността на нашата страна “, съобщи президентът. По думите й, Косово се е трансформирало към по-добро от това, което дипломат Овение може да си спомни от службата си в предишното. „ Но едно нещо остава поредно от самото начало. Това са нашите връзки, партньорство и другарство със Съединените американски щати “, сподели Османи., която е уверена, че Косово е благословено да има Съединени американски щати за другар.

Посолството на Съединени американски щати разгласи на 28 декември 2021 година, че Джефри Ховенир е положил клетва като нов дипломат на Съединени американски щати в Република Косово.

Джефри М. Ховениер, посланик от кариерата на Висшата външна работа с сан министър-съветник, служи като заместник-ръководител на задачата в посолството на Съединени американски щати в Анкара, Турция, където извършва длъжността краткотрайно поверен в делата от август 2018 година до юли 2019 година Преди това той беше краткотрайно изпълняващ длъжността заместник-ръководител на задачата и министър-съветник по политическите въпроси в посолството на Съединени американски щати в Берлин, Германия. Той също по този начин е служил в задачи на Съединени американски щати в Хърватия, Гърция, Панама, Парагвай и Перу; в Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ); по отношение на личния състав на специфичния делегат на Организация на обединените нации за статута на Косово; и краткотрайни назначения в Сърбия, Черна гора и делегацията на Съединени американски щати по време на мирните договаряния за Косово през 1999 година Неговите задания във Вашингтон включват работа като шеф по въпросите на Централна и Югоизточна Европа в Съвета за национална сигурност и в Европейското бюро на Държавния департамент, отговарящо за въпросите на НАТО и Централна Европа. Г-н Ховенир е прекарал огромна част от кариерата си, обхващаща над 31 години, в района на Европа и Евразия с фокус върху въпросите на сигурността. Този богат и на практика опит в района, комбиниран с неговия управнически опит и демонстрирана дарба да управлява огромни междуведомствени екипи, както и офиси, насочени към политиката, го прави добре дипломиран претендент за дипломат на Съединени американски щати в Косово. Ховенир е получил многочислени награди Superior Honor и Senior Performance Awards и има държавни оценки от Република Косово. Родом от щата Вашингтон, той има магистърска степен от Джорджтаунския университет и бакалавърска степен от университета Бригъм Йънг. Владее немски, гръцки, сърбо-хърватски и испански език.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР