Присъствените занятия се възобновяват от утре в София-град и областите

...
Присъствените занятия се възобновяват от утре в София-град и областите
Коментари Харесай

Изненада! Учениците се връщат в клас, но кой ще им преподава

Присъствените занятия се възобновяват от на следващия ден в София-град и областите Стара Загора и Хасково.

От началото на втория период в тези области имаше въведена ротация - част от випуските учеха присъствено, а останалите онлайн, само че след разхлабването на ограниченията всички възпитаници там се връщат в клас.

Присъствено, както и предходната седмица, не престават да учат и всички випуски в областите Разград и Силистра.

В цялата страна в класните стаи не престават да се образоват и децата от I до IV клас. Заради влошена епидемиологична конюнктура отчасти онлайн ще се учи в Търговище и Шумен, където предходната седмица всички деца бяха присъствено.

В Бургас, където първи вкараха строги ограничения за учениците и преди междусрочната почивка присъствено се образоваха единствено децата от 1-ви до 4-ти клас. От понеделник към този момент връщат в клас огромна част от учениците. В морския град обаче има огромен брой заболели учители. По тази причина студенти и пенсионирани преподаватели влизат в класните стаи, заяви Българска национална телевизия.

Сред " мобилизираните " пенсионери е Йонка Милева от Бургас. Тя се епенсионирала през 2018 година Сега обаче ѝ се обаждат да замества болен учител в 1-ви клас.

„ Когато има потребност и ми се обадят, пристигам на драго сърце, тъй като 30 година работя в Начално базово учебно заведение и пристигам да си видя сътрудниците, децата. И прекарах и съм имунизирана, имам бустерна доза, тъй че считам, че съм подсигурена ", изяснява Милева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР