Присъстващите на този исторически миг две делегации избухнаха в ръкопляскания.

...
Присъстващите на този исторически миг две делегации избухнаха в ръкопляскания.
Коментари Харесай

Историческо! Ким Чен-Ун Направи Немислимата Стъпка! Вижте Видео!

Присъстващите на този исторически момент две делегации избухнаха в ръкопляскания. Това стана в демилитаризираната зона сред двете страни.

След оживения диалог и усмивките Ким Чен-ин направи привикващ жест към Мун в посока на Северна Корея. Мун се засмя и одобри поканата. Лидерите направиха няколко крачки, пресякоха границата и постояха няколко мига на севернокорейска територия. Времето беше употребявано за протоколни фотоси. След това двамата водачи се върнаха в Южна Корея.

Двамата водачи бяха приветсвани от почетен часовой, облечен в обичайни носии, написа Нюз.бг.

В момента на прекосяването на границата от Ким Чен -ун Панминчжон стана знак на мира, а не на разделянето, означи президентът на Южна Корея.

В севернокорейската делегация е включена сестрата на Ким - Ким Йо-чен, която през февруари беше на церемонията по откриването на Зимната олимпиада в Пьончан.

Първите диалози започнаха, откакто севернокорейският водач се подписа в книга за посетители и взе участие в протоколни фотоси.

Сега откриваме нова глава - слагаме началото и стартира ерата на мира. Това написа в книгата за посетители Ким Чен-ун.

JUST IN: Kim Jong Un becomes first North Korean leader to cross line dividing the two Koreas since fighting ended in the Korean War https://t.co/39aG7dK076 pic.twitter.com/iALanC5iCD
— CNN (@CNN) 27 април 2018 година
Пролетта може да е пристигнала на Корейския полуостров, посочи Мун Дже-ин при започване на договарянията. Той окачестви решението на Ким Чен-ун да пресече демаркационната линия сред двете страни като " самоуверено " и " знак на мира " и изрази вяра, че двамата могат да работят дружно, с цел да вземат " смели решения ".

" Осъзнавам каква отговорност лежи на нашите рамене и съм ви признателен за решителността и мъжеството, които проявихте, идвайки на тези договаряния. Нека дружно да проявим геройство и увереност и да донесем мир и благополучие на Корейския полуостров. От този ден демаркационната линия към този момент не е знак на раздора, тя стана знак на мира ", означи южнокорейският президент.

Мун Дже-ин посочи също, че е подготвен " да води договарянията през целия ден ", в случай че се наложи. Ким Чен-ун съобщи, че срещата може да помогне " да се навакса изгубеното време ".

По-късно Ким Чен-ун и Мун Дже-ин ще засадят специфичен бор.

Заради срещата на върха животът в цяла Южна Корея замря, с цел да може хората да гледат историческата среща, показва Ройтерс.

В столицата Сеул пред постройката на кметството е подложен голям ефирен екран, а целият площад начело е декориран с цветя във формата на Корейския полуостров. Учебните занятия в учебните заведения ще бъдат анулирани.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР