Присъединяването на Турция към Европейския съюз би спомогнало за преодоляване

...
Присъединяването на Турция към Европейския съюз би спомогнало за преодоляване
Коментари Харесай

Ердоган пак натиска Турция да влезе в ЕС

Присъединяването на Турция към Европейския съюз би спомогнало за превъзмогване на пропастта, останала след отделянето на Обединеното кралство от Общността. Това мнение изрази турският президент Реджеп Ердоган в речта си в Анкара пред посланиците на страните от Европейски Съюз, предава TACC.
„ Приемането на Турция в Европейски Съюз би било онтологичен избор за съюза, това би спомогнало за превъзмогване на пропаста, останала след Брекзит ", увери Ердоган.
Освен това, съгласно турския президент, „ Източното Средиземноморие би трябвало да спре да бъде сцена на конкуренция или борба. Необходимо е да се откри съдействие, което да дава отговор на ползите на всички страни в района ", акцентира той, изразявайки също вярата, че „ договарянията с Гърция през януари ще отбележат нова епоха " в връзките сред Анкара и Атина, които са дружно в НАТО още от 1952 година, само че остават на нож по доста въпроси.
През последните месеци в Турция се ускори реториката, че републиката вижда себе си като част от Европейския съюз.
През ноември Ердоган прикани Европейски Съюз да съблюдава обещанията си, в това число по въпроса за пълноправното участие на страната в Общността. Той увери също, че Турция е решена да се интегрира с Европа и се стреми да построи бъдещето си дружно с нея.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР