Природосъобразният начин на живот става все по-модерен. Много хора проповядват

...
Природосъобразният начин на живот става все по-модерен. Много хора проповядват
Коментари Харесай

Живот с нулев отпадък

Природосъобразният метод на живот става все по-модерен. Много хора проповядват така наречен живот с нулев боклук – без изхвърляне на материали, които замърсяват природата.

Как да следваме наклонността, която оказва помощ да опазваме чиста нашата планета, споделя стажант-репортерът Йоана Янева.

26-годишната Рада Бонева е блогър, основател на подкаста „ Радини безредици “. Философията ѝ за живота се простира в зелената гама или другояче казано тя е обвързана с природосъобразния метод на живот, редуциран до съвсем нулев боклук.

Срещаме я в полите на Витоша, екипирана и готова за всевъзможни обстановки в планината. Всичко належащо за прехода дава отговор на нейния зелен взор към света.

„ Ако решим да се храним в хижа, хубаво е да си носим посуда, тъй като доста постоянно се сервира в еднократна пластмаса, което не е по никакъв начин прелестно и още веднъж опираме до казуса с отпадъците. А аз даже и в града постоянно си нося малко сетче с принадлежности, дори по няколко броя, в случай че индивидът до мен има потребност да му услужа с тях “, прецизира Рада.

Винаги носи със себе си торби, с цел да събира боклуци или да постави в тях неща, които си купува от баби и дядовци по пътя. Носи и книга за билки.

Рада написа в блога си, че постоянно се е чувствала изключително обвързвана с природата и все се е чудила по какъв начин да съобщи това свое чувство и на другите.

В обществените мрежи тя има над 10 хиляди почитатели.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР