Природен газ, необходим за потреблението в страната, няма - крайно

...
Природен газ, необходим за потреблението в страната, няма - крайно
Коментари Харесай

„Топлофикация София“ има да получава от държавата 20 млн. заради неудачната политика на КЕВР

Природен газ, нужен за потреблението в страната, няма - извънредно време е да кажем, че царят е гол. Това разяснява за Българска национална телевизия ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

По думите му през миналата седмица сме били очевидци на „ много неудачен опит на към този момент някогашния ръководител на КЕВР да изясни по какъв начин ще бъдат отнети дължимите количества природен газ, нужни за „ Топлофикация София “, поради просрочени отговорности - нещо, което не е правилно “.

„ Разликата от неверните сметки или прогнози на КЕВР и действителната цена на газа, която заплаща „ Топлофикация София “, е недовзет доход, който би трябвало да бъде обезщетен “, настоя той.

„ Цялата тази разлика е за сметка на сдружението - върху нея се начисляват лихви и се получават дължими от страната, поради решенията на КЕВР, 350 млн. на " Топлофикация София ”, тъй като тя е най-голямата в страната и има над 1 млн. консуматори “, безапелационен беше Георгиев и продължи: „ В същото време дългът на сдружението, което има да взема от страната, е 328 млн. - т.е. „ Топлофикация София “ е на плюс 20 млн. поради неудачната политика на КЕВР. “

Според него всичко това значи, че „ казусът не е, че „ Топлофикация София “ има отговорности, тъй като такива няма в този размер, а няма газ “.

Георгиев означи, че не има вяра на обещания, тъй като през миналите 6 месеца държавното управление е трябвало да се оправи с този проблем.

„ Проблемите, които решаваме, са всекидневие и изключителните такива постановат съответни ограничения. Такива от държавно управление във връзка с София не видяхме. Случилото се с внушенията, че ще спрат газа на София, е един от най-фрапиращите образци за това “, добави Георгиев.

Често се случва борбата от централната власт да се придвижва в Столичния общински съвет, означи той и даде образец:

„ Жертва на тъкмо тази наклонност падна наредбата за нискоемисионни зони, която трябваше да разгледаме и гласуваме - т.е. възбрана най-замърсяващите коли да влизат в необятния център на София, въпреки да беше включена в дневния ред. За кмета Фандъкова е извънредно значим приоритет чистотата на атмосферния въздух. Над 6 месеца работихме с еколози и специалисти за подготовка на рестриктивните мерки и в последна сметка сътрудниците от всички останали партии просто отхвърлиха да прегледат въпроса с аргумента, че ограниченията не са прекомерно ограничаващи - т.е. могат да бъдат още по-строги. “
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР