Природата се грижи за ходилата - по този начин те

...
Природата се грижи за ходилата - по този начин те
Коментари Харесай

Защо децата да ходят боси

Природата се грижи за ходилата - по този метод те отпочиват

Краката ни непрестанно са обути в ботуши, кецове, маратонки, сандали - съгласно сезона. Истината обаче е че краката би трябвало да дишат, да усещат въздуха, природата, да бъдат без чорапи и обувки.

Ето за какво постоянно когато имате опция, ходете боси - по плажа, по тревата, у дома, където можете да си го позволите.

Ето още 4 изгоди, поради които би трябвало да насърчавате и да позволявате на децата си да вървят боси.

1. Подпомага силата на мускулите на краката - когато човек се разхожда необут, мускулите, ситуирани по ходилата, глезените и като цяло в долната част на краката, се разтягат и укрепват. Това не би могло да стане с обувки, които натоварват стъпала, не ги отпускат;

2. Природата се грижи за ходилата - по този метод те отпочиват. Ако краката ви болят или сте прекомерно изморени, неслучайно си взимате студен душ. Ако пък сте настинали, морската сол постоянно идва на помощ. Ще се почувствате доста по-добре, в случай че се разноските боси по тревата. Всичко това потвърждава лечебните изгоди на природата и това, че би трябвало да позволявате на краката да се допират до нея колкото се може по-често.

3. Премахва болката в ставите - общоизвестен факт е, че обувките могат да деформират краката и да повлияят отрицателно на ставите. Ако носите неуместни обувки или високи токчета, сигурно сте усетили неприятно напрежение и мощна отмалялост. Когато ходите боси, краката застават в естественото си уравновесено положение, оттова ставите, гърбът и цялото тяло заемат вярна поза, не се изкривяват или натоварват. Това способства за здрави стави и липса на каквато и да е болежка. Бъдете деликатни, в случай че имате малко дете, което не може да ви каже, в случай че обувките му са неуместни. Проверете дали пръстчетата опират върха. Ако се колебаете за номер, по-добре вземете по-големия. Крачетата на малчуганите порастват доста бързо, тъй че е хубаво да се застраховате и да не рискувате да аргументите болежка на детето с неуместни обувки.

4. Съдейства за по-малък риск от изкривяване на краката - и тук още веднъж става дума за носене на комфортни обувки. Знаем какъв брой са значими те за предотвратяването на болежка, деформиране на походката и ходилото. Обърнете изключително внимание на обувките, които купувате на децата, още повече в случай че те нямат навършени 7 години. Изберете ортопедични стелки или обувки, или пък се консултирайте с доктор, в случай че мислите, че детето има проблем, с цел да го овладеете в точния момент.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР