Приоритетите на новия министър на здравеопазването Асена Сербезова са мерките

...
Приоритетите на новия министър на здравеопазването Асена Сербезова са мерките
Коментари Харесай

Кацаров предаде щафетата: Ето приоритетите на наследничката му

Приоритетите на новия министър на опазването на здравето Асена Сербезова са ограниченията против Covid епидемията и предотвратимата смъртност, както и подобренията в незабавната помощ.

Ето какво сподели професор Сербезова на влизане в Здравното министерство, където пое поста от към този момент някогашния длъжностен министър Стойчо Кацаров:

„ Всички ние сме пациенти и виждаме минусите на системата. Чакайте да вляза, да видя това, което ще заваря на бюрото, което ми е оставил доктор Кацаров, да се срещна с всичко и по-късно, несъмнено, ще бъдат взети съответни решения, които ще бъдат огласени. Искам да пожелая на доктор Кацаров триумф “, сподели новият здравен министър, представена от БНР.

Довършване на оборудването на Covid зоните и започнатите промени в стандартът за експертите по здравни грижи. С тази рекомендация Стойчо Кацаров съобщи здравното министерство на проф. Асена Сербезова:

„ Ние поехме ангажимент да осигурим инсталация за Covid зоните заради това, че Министерство на районното развиване забави съгласуването, защото те са управителен орган по плана. И това я помолих да има поради, в случай че може да го довършат “.

Вече някогашният здравен министър изрази очакване да се реализира и планът за Национална детска болница. Миналата седмица решението на Кацаров болница " Лозенец " да стане педиатрична до построяването на нова постройка провокира митинги на медици:

„ Ами да, настъпих съществени ползи - по тази причина стана по този начин, само че не съм чул някой да е срещу децата да се лекуват в по-добри условия, не съм чул мотив против това децата да отидат да се лекуват при по-добри условия, с по-добра инсталация. Така че се надявам някой ден в действителност да имаме една хубава Национална детска болница и тоя ден да е, дай Боже, час по-скоро “.

Бившият здравен министър показа, че постът му е най-отговорното нещо, което в миналото му се е случвало. Той пожела триумф на проф. Сербезова. Кацаров добави още, че си потегля в положително въодушевление и удовлетворен от свършеното до тук. 

„ Отсега нататък за мен следва да посрещна моите внуци, да прекарам хубаво коледните и новогодишните празници, да си умря хубаво. По-нататък ще забележим “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР