Приоритет на НС трябва да са проблемите на хората, а

...
Приоритет на НС трябва да са проблемите на хората, а
Коментари Харесай

Социалисти: Приоритет на НС трябва да са проблемите на хората, а не кадруването

Приоритет на Народно събрание би трябвало да са проблемите на хората, а не кадровите назначения, съобщи зам.-председателят на ПГ " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски от парламентарната естрада по време на гласуването на дневния ред в Народното събрание.
Той изрази несъгласието си с подредбата на проблемите за седмицата, които депутатите ще разискват. Свиленски настоя да се гледат кпешно измененията в Наказателния кодекс, свързани с наказванията на пияни и дрогирани водачи.
  " Всички парламентарни групи, ГЕРБ, Политическа партия, " Възраждане " присъствахме на среща, проведена от Министерство на вътрешните работи по отношение на пътната сигурност и  потърпевши от котострофи хора. Всички обещахме, че това ще бъде прегледано в петък, тъй като това е приоритет на  жителите ", изясни Свиленски. 
Той се обърна към останалите народни представители: " Уважаеми сътрудници, в петък отново втора точка ви е избор на нещо, Кодексът за обезпечаване. Хубаво, ще го приемем Кодекса за обезпечаване. Но дано да сложим точка първа за петък да гледаме Наказателния кодекс и по-късно да се назначавате. Призовавам Народното събрание да излезе на висотата на упованията на хората, тъй като до момента в който се назначавате по точка 1-ва, 2-ра, 3-та, 4-та, тези хора ще стоят извън на 40 градуса и ще ни чакат да приемем измененията в Наказателния кодекс ", обърна се към мнизонството Свиленски.
По думите му това не е е моралното отношение към тях. " Прие ги ръководителят на Народно събрание и им даде обещание, одобри ги министърът на вътрешните работи, приехме ги и ние, народните представители. Нека като общество, като народни представители на това общество, да покажем, че в действителност пътната сигурност, трафикът на бежанци, всички текстове в Наказателния кодекс, са приоритет на това Народно събрание, преди кадровите назначения ", моли Свиленски.
Призивите на социалистете обаче не бяха чути от болшинството и предлагането на ПГ " Българска социалистическа партия за България " беше отхвърлено.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР