Приморско неслучайно е една от любимите морски дестинации на българите.

...
Приморско неслучайно е една от любимите морски дестинации на българите.
Коментари Харесай

Защо си заслужава ваканцията в Приморско

Приморско неслучайно е една от обичаните морски дестинации на българите. И има за какво. Най-голямото преимущество на района несъмнено са едни от най-хубавите, дълги и необятни плажове по Черноморието.



Дюните и пясъкът на Аркутино, устието на река Ропотамо, Перла, Стомополу, северният и южният плаж на Приморско, дяволският залив Атлиман, линията на ММЦ и южният плаж на Китен от десетилетия са желани за лятна почивка еднообразно от български и непознати туристи, от младежи, от фамилии с деца и от по-зрели хора, които търсят успокоение и комфорт.



Предлагат се и разнообразни варианти за настаняване – от ваканции в къмпинг или къща за посетители, до първокласен отдих в 4 и 5-звездни хотели. Спазват се всички ограничения, които подсигуряват здравето на туристите, а също така през летния сезон за сигурността на гостите в Приморско бдят командировани на морето български и чешки служители на реда.

Освен наложителното събиране на загар в района, и дребни, и огромни могат да се насладят на десетки разнообразни атракции и занимания, които ще създадат лятната им отмора още по-пълноценна.

За най-малките гости на Приморско има водни пързалки, водни атракции като банан, разходка с яхта, водни колела, детски  нощни заведения и други. Освен това туристите могат да гонят вятъра в морето с кайтсърф, да се гмуркат до подводния параклис в естествен парк Перла, да се разходят с лодка по река Ропотамо, да си подарят фото разходка с яхта или лодка до Маслен нос или тюленовата пещера.



А за феновете на приключенията се предлага и джип сафари в Странджа. По време на ваканцията си можете да разгледате и експонатите на Историческия музей в Приморско, част от които са от тракийското завещание на района, като и експозициите „ Българската Ясна поляна “ и „ Тайни на морското дъно “. Ако имате шанс или планирате добре, можете да се насладите и на осъществяванията на участниците в многочислените фолклорни фестивали, които са безвъзмездни за аудитория, проведени от общината.



Безспорно най-известната и посещавана атракция на Приморско е тракийското светилище Бегликташ.

Според изследванията свещения комплекс е основан още през 16-ти век преди Христа, а по-късно е употребен и от траките. За да стигнете до причудливия комплекс от камъни би трябвало да тръгнете по черен път и да се отдалечите на към 5 км. от Приморско. Каменното светилище впечатлява с долмени и менхири. Огромните парчета  като че ли оборват силата на гравитацията и се задържат на местата си с магия. Заради мощната сила на мястото доста хора отиват до Бегликташ с цел да медитират, да търсят излекуване или да си пожелаят нещо съкровено. Казват, че молбите тук се чуват и сбъдват.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР