Примерен план за хранене 21-дневната диета е предимно на растителна основа

...
Примерен план за хранене
21-дневната диета е предимно на растителна основа
Коментари Харесай

Как 21-дневната диета на д-р Оз ще ви помогне да отслабнете. Всичко, което трябва да знаете (част 2)

Примерен проект за хранене
21-дневната диета е най-вече на растителна основа с някои много строги правила и ограничавания към това, което можете да ядете всеки ден. Но с малко обмисляне, има варианти за здравословни, вкусни ястия, на които можете да се насладите, като тези, включени в примерния проект за хранене по-долу.

Имайте поради, че в случай че решите да следвате проекта на доктор Оз, може да има и други ястия, които са по-подходящи за вашия усет и желания. Само не забравяйте да наблягате на растителни протеини и да сведете до най-малко порциите плодове, пълнозърнести храни и скотски протеини. Вие също би трябвало да консумирате две чаши чай улун, 2 супени лъжици зехтин и половин авокадо всеки ден.

Ден 1

Закуска: 1/2 авокадо и 1 филия безглутенов хляб; 1 чаша чай улун
Втора закуска: 1 ябълка с 1 супена лъжица бадемово масло
Обяд: 2 чаши средиземноморска накълцана салата с 1 супена лъжица зехтин
Следобедна закуска: 1/4 чаша хумус; 1 чаша чай улун
Вечеря: 4 Парче сьомга на фурна; 1/2 чаша задушени броколи (използвайте 1 супена лъжица зехтин общо за двете ястия)
Ден 2

Закуска: 1 чаша варени овесени ядки, смесени с 1/2 чаша плодове и ядки; 1 чаша чай улун
Втора закуска: 1 банан с 1 супена лъжица фъстъчено масло
Обяд: салата от риба звук с авокадо (използвайте 1 супена лъжица зехтин)
Следобедна закуска: Салата от кейл; 1 чаша чай улун
Вечеря: 1 порция веган темпе чили; задушен микс зеленчуци с 1 супена лъжица зехтин

Ден 3
Закуска: 1/2 авокадо на 1 филия безглутенов хляб; 1 чаша чай улун
Втора закуска: 1 чаша плодове с шепа орехи
Обяд: Салата от маруля с парче тофу
Следобедна закуска: 1/4 чаша нискомаслена извара; 1 чаша чай улун
Вечеря: салата от цвекло, чаша чорба от леща (използвайте 1 супена лъжица зехтин общо за двете ястия)

Предимства и дефекти

Диетата е задоволително хранителна и може да ви помогне да отслабнете. Има обаче някои дефекти. Вижте плюсовете и минусите, с цел да прецените дали 21-дневната диета на доктор Оз е подобаваща за вас.

Мнението на експертите
Хранителни съставки: Тази диета натъртва на растителни цели храни, богати на хранителни субстанции, само че те са нискокалорични и се концентрира върху ненаситените мазнини (моно- и поли-), които могат да предложат изгоди за здравето на сърцето.
Засищаща е: С три хранения и две закуски дневно, хората на 21-дневната диета имат доста благоприятни условия да угнетен глада (въпреки че размерите на порциите са дребни, няма ограничавания за порциите зеленчуци без нишесте).
Без преброяване на калории: Не е належащо да броите калории или въглехидрати с тази диета. Просто се придържайте към препоръчаните храни и размери на порциите.
Без добавки: Тази диета не изисква никакви добавки или даже някакви специфични съставки, като се изключи чай Улун.
Минуси
Ограничаваща е: Тази диета изключва всички модифицирани храни и добавената захар и внезапно лимитира пълнозърнестите храни и животинските протеини, в това число млечни артикули. Ако няма експлицитни медицински учредения, изключването на цели хранителни групи не е целесъобразно за по-дълъг интервал от време.
Отнема време: По време на 21-дневната диета не се позволяват пакетирани храни и полуфабрикати, което значи, че ще би трябвало да отделите доста време за обмисляне и подготвяне на ястията.
Краткосрочна е: 21-дневната диета е планувано да продължи три седмици, което значи, че не е дълготрайно решение за продължителна загуба на тегло или ръководство на тежестта.
Липса на еластичност: Няма доста еластичност в тази диета, заради което може би е предопределена да продължи единствено 21 дни. Тези, които следват този проект, би трябвало да се придържат към утвърждения лист с храни и съпътстващия брой порции и размери на порциите.

Ползи за здравето
21-дневната диета предизвиква богатите на хранителни субстанции, растителни цели храни с ниско наличие на калории, които могат да подкрепят здравословното намаляване. Диетата също по този начин натъртва на ненаситените мазнини (моно- и поли-), които могат да обезпечат изгоди за здравето на сърцето

Здравословни опасности
Няма известни опасности за здравето, свързани с 21-дневната диета на Dr. Oz, защото премахването на нездравословните модифицирани храни и рафинирани захари може да подкрепи цялостното здраве и да помогне за понижаване на риска от затлъстяване и хронични болести.

Строгото ограничение на пълнозърнести храни, нишестени зеленчуци, скотски протеини и млечни артикули обаче може да затрудни задоволяването на главните хранителни потребности, което може да повлияе на цялостното здраве. Витамините и минералите като калций и витамини от група В са значими за здравето на костите и клетките

Съветите за намаляване на доктор Оз могат да бъдат потребни, само че е значимо да запомните, че те не са персонализирани. 21-дневната диета и други сходни оферти може да работят за някои хора, само че може да не са най-здравословното предложение за вас.

Ако препоръките за намаляване, които виждате по малкия екран, опонират на персонализираните препоръки, които сте получили от личния си доктор, бъдете деликатни.

Ако задачата ви е здравословна загуба на тегло, не забравяйте, че упражненията, сънят и други фактори на метода на живот също играят значима роля за цялостното ви здраве. Най-добрата диета постоянно е тази, която е уравновесена и дава отговор на метода ви на живот.
1528

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР