„Приложените към Брикел санкции са тотален административен произвол.“ Това заяви

...
„Приложените към Брикел санкции са тотален административен произвол.“ Това заяви
Коментари Харесай

“Брикел“: Спирането ни в 12 без 5 от отиващото си правителство хвърля енергетиката в тотален колапс

„ Приложените към Брикел наказания са цялостен административен произвол. “ Това съобщи изпълнителният шеф на ТЕЦ-Брикел Янилин Павлов.

Според него наложената насилствена административна мярка на „ Брикел “ е следващото безумно и нелогично решение на един отиващ си вицепремиер и вицееколог от едно отиващо си държавно управление, водещо до задълбочаване на рецесията и хаоса в страната.

„ Това за рецесията и хаоса даже не са мои думи, а умозаключение на президента Радев при връщането на третия мандат: „ Управляващата коалиция завещава на бъдещия длъжностен кабинет и хаоса в енергетиката. Кризата в енергетиката, която може да прерасне в колапс на стопанската система и на обществената система, е най-тежкото завещание на това държавно управление “ … Почти няма какво повече да прибавя “, сподели Янилин Павлов. По думите на шефа е елементарно да се затваря дружество, а още по-лесно е да се разрушава нещо.

„ Не знаем ще доживеем ли да забележим по какъв начин се гради нещо. Каква опция на Брикел оферират бъдещите някогашни ръководещи на Гълъбово и топлофикациите в още четири града, където употребяват нашето обогатено гориво? В Гълъбово да дишат чист въздух на студено зимата ли? Нали разбирате, че лишените от централно отопление, ще възпламенят печките на дърва и въглища и ще пушат 2000 комина единствено в Гълъбово. Без отопление ще останат и общинската администрация, както и лечебни заведения, учебни заведения, детски градини. Ако спре парното в Русе, Сливен, Перник, какъв брой още десетки хиляди комини ще запушат и или пък по какъв начин ще се натовари електрическата мрежа? Ще издържи ли? “, съобщи той. Според него причините, с които сдружението е глобено, са скалъпени и безпочвени.

„ За страдание Правителството, до приключването на чийто мандат остават часове, работи на правилото “След нас е потоп “. Затварят въглищна мощ и на практика стопират още 4 ТЕЦ-а, на фона на скок на „ евтиния газ “ с 150% % по отношение на прогнозата единствено за два месеца. Още повече, че със прекъсването на Брикел, би трябвало цялостен един рудник в Мини Марица Изток също да приключи работа, което значи още хиляди старозагорци без прехранване! Това не е естествен и държавнически метод “, сподели Янилин Павлов.

Той съобщи, че за чиновниците и служащите на Брикел, които се тормозят дали ще могат да посрещнат финансово утрешния ден, протичащото се е безхаберие, облечено във власт!

„ Поради произвола, на който сме жертва, ще търсим правата си по законов път! “, сподели Янилин Павлов.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР