Приложението за гей запознанства Grindr изчезна от няколко магазини за

...
Приложението за гей запознанства Grindr изчезна от няколко магазини за
Коментари Харесай

Приложението за гей запознанства Grindr изчезна от магазините в Китай

Приложението за гей запознанства Grindr изчезна от няколко магазини за приложения в Китай, където управляващите ускоряват контрола си върху интернет и отстраняват онлайн проявленията, които не са угодни на ръководещата Комунистическа партия, съобщи Франс прес. По данни на софтуерната компания " Цимай " Grindr през днешния ден към този момент не е наличен за събаряне.

" Епъл " заяви, че основателите на Grindr са премахнали приложението от App store в Китай. Приложението за запознанства изчезна и от още няколко платформи, ръководени от китайски компании. Grindr не отговори на запитванията на Франс прес за коментар по въпроса.
Заради уйгурите: Япония се готви да упрекна публично Китай за нарушение на човешките права
Управляващата и опозиционните партии в Япония взеха решение единомислещо да одобрят проекторезолюция в долната камара на Народното събрание, в която кит...
Прочети повече
Китайският интернет регулатор понастоящем организира акция за елиминиране на незаконните и сензитивните наличия по време на ваканцията по случай Лунната нова година и по отношение на идните този месец Зимни олимпийски игри в Пекин.

Тази акция има за цел да " сътвори цивилизована, здравословна, празнична и съобразена с публичното мнение атмосфера по време на Лунната нова година ", съобщи регулаторът.

Макар хомосексуализмът от 1997 година към този момент да не е закононарушение в Китай, еднополовите бракове са неразрешени от закона и ЛГБТ въпросите остават табу, отбелязва Франс прес. Миналата година профилите на академични групи, борещи се за правата на ЛГБТ общността, бяха блокирани в обществената мрежа WeChat, която е известна в Китай.

Освен в онлайн пространството, цензура има и във връзка с проявлението на хомосексуални връзки в киното. ЛГБТ общността в Китай е подложена на напън, отбелязва Франс прес.

Още от АЗИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР