Прилагайте натурални средства с противовъзпалителен ефект, които значително ще облекчат

...
Прилагайте натурални средства с противовъзпалителен ефект, които значително ще облекчат
Коментари Харесай

Кои натурални средства имат най-силен противовъзпалителен ефект?

Прилагайте натурални средства с противовъзпалителен резултат, които доста ще облекчат към този момент появило се неразположение или ще работят профилактично

Медът е антибактериален и оказва помощ при болести на дихателните пътища. Силата му е най-голяма против стафилококи.

Чесънът и лукът забавят растежа на доста микроорганизми. Бактерицидно деяние с мощ съвсем като на антибиотик има алицинът в чесъна. Букет от серни съединения в лука и чесъна подтикват имунната система.

Комбинация от латинка и хрян е ефикасна даже против някои мултирезистентни микроби, потиска растежа на гъбички и размножаването на вируси. Препоръчва се при инфекции на дихателните пътища като бронхит, синузит, грип, при инфекции на пикочните пътища. Може да се употребява и профилактично.

Лайката е потвърдено противовъзпалително средство

Идеална е за инхалации или гаргара на горните дихателни пътища.

Прополисът (пчелен клей) има мощно антибактериално и имуностимулиращо свойство. Традиционно се употребява при болести на устата и гърлото, респираторни проблеми, бронхит, синузит, инфекции на пикочните пътища, настинки, грип. Много постоянно клеевата смес на спиртна основа се предлага за профилактика под формата на ежедневен банкет на капки на гладно.

Мащерката работи антивирусно, отхранващо, газогонно, спазмолитично. Подпомага лекуването на бронхит, магарешка кашлица, възпаления в устата и гърлото. Билката се е потвърдила и при отичане на корема.

Салвията (градински чай) има антибактериални, противовъзпалителни и затягащи червата свойства

Ненадмината е при възпалителни процеси в устата и гърлото, ангини, кашлица.

Работата на тези естествени антибиотици може да бъде подкрепена от храни с противовъзпалителен резултат.

Доматите дават скъпа поддръжка на здравето с веществото ликопен. Силно е въздействието му против всички типове инфекции, в това число на венците.

Спанакът дава подтик на имунната система да се бори с инфекциите. Богат е на флавоноиди, съдържащата се в него неповторима композиция от витамините С и Е и цинк пречи на разгръщането на възпалителни процеси и понижава напрежението, който е мощен фактор за намаляване на защитните сили на организма.

Джинджифилът е с противовъзпалителен резултат, сходен на медикаментите

Ензимът бромелаин в ананаса има неповторимо качество – ремонтира клетките, в които са настъпили промени вследствие на възпаления.

Бялото зеле работи успокояващо на стомашната лигавица. Тъй като стомашно-чревният тракт има огромна роля за положението на имунитета като цяло, зелето индиректно укрепва всички органи и
системи. Броколите съдържат доста витамин С, който също укрепва имунната система.

Орехите съдържат скъпи омега-3 мастни киселини и феноли за предварителна защита против възпаленията на дихателните пътища

Малините и боровинките оказват помощ за оздравяването с помощта на многото витамини и микроелементи, които блокират окислителните процеси в клетките. Така играят ролята на първокласно противовъзпалително средство. Подобен по резултат е екзотичният плод папая.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР