Приключилият през май ремонт на столичния булевард България в участъка

...
Приключилият през май ремонт на столичния булевард България в участъка
Коментари Харесай

Пореден ремонт в София е извършен некачествено

Приключилият през май ремонт на столичния бул. " България " в сектора от бул. " Гоце Делчев " до " Бул. Тодор Каблешков " е осъществен некачествено, а част от детайлите на градската среда са в още по-лошо положение спрямо преди реновацията. Бордюри към този момент се разрушават, а настилката е неравна, за което доказелства са локвите по нея. За това алармира гражданската организация " Спаси София ", която разгласява и фотоси. " Бордюрите са толкоз некачествени, че половината са унищожени още преди да са сложени. Скосяванията на тротоарите са несъществуващи, отвън всевъзможни стандарти за налична среда и в нарушаване на Наредба на районната министерство. Тук ще минава велосипедна алея и преходът сред тротоара и пътя би трябвало да е 0 см. Част от подпорните стенички към този момент се разрушават, а локвите ясно демонстрират какъв брой неравна е настилката ", разказва " Спаси София ".

Обръща се внимание на билборд по велосипедното трасе, който не е изместен, поради което в бъдеще ще би трябвало да бъде заобикалян от колоездачите. " Питаме се докога ръководещите, отпред с кмета Йорданка Фандъкова, ще си затварят очите пред пагубните осъществявания, които ощетяват ползите и бюджета на София? Буквално и слепите хора ще виждат, че има сериозен проблем - високите и криви бордюри са непреодолима спънка за тях ", разясняват от гражданската организация.

Ремонтът на този сектор на бул. " България " стартира на 25 април, а в средата на май Фандъкова заяви, че той е завършил,  че придвижването на коли се възвръща и че платното в посока " център " ще се ремовтира през август поради упования по-слаб трафик. Фандъкова посочи, че построяването на тротоарите и велоалеята ще продължи.

От " Спаси София " подлагат на критика и това решение на общината.   " Движението на колите беше пуснато преди 36 дни, само че тротоарите са надалеч от приключени. Това е остаряла процедура на Столична община- да пуска придвижването за коли, а пешеходците не престават да се мъчат месеци наред, минавайки през разкопан строителен обект ", показва гражданската организация.

След серията некачествени поправки в последните години при започване на 2020 г Фандъкова назначи специфичен собствен заместител по направление " Обществено строителство ". Позицията бе дадена на инж. Цветан Божинов, за който кметът сподели, че е определен поради 30-годишната си кариера в строителството и поради сполучливо осъществени планове. Изпълнител на ремонта на този сектор на бул. " България ", който е с дължина към 1 км., е " Трейс груп ".

В бюджета на София за плана са заложени 4.2 млн. лева, като личните средства са 1.7 млн. лева, а останалото финансиране е от републиканския бюджет. Сумата за обновяването на съответния сектор от булеварда е малко над 2 млн. лева, като за лятото на тази година се възнамерява да стартира и идващият - от бул. " Тодор Каблешков " до околовръстния път. Сметката за цялостното преасфалтиране на бул. " България " се чака да бъде 13.8 млн. с Данък добавена стойност. Общината подписа контракт със строителната компания " Трейс " през лятото на 2018 г.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР