Приключи заключителният етап от изграждането на подпорна стена в УПИ

...
Приключи заключителният етап от изграждането на подпорна стена в УПИ
Коментари Харесай

Приключи изграждането на ключова за десетки домакинства подпорна стена в Свищов

Приключи заключителният стадий от построяването на подпорна стена в УПИ VI, кв. 206 по Подробния организационен проект на Свищов. С 698 000 лв. , които бяха обезпечени с държавно разпореждане от 21 юли предходната година, е било приключено построяването на по този начин нужната подпорна стена, с което бе оказано противопоставяне на свлачищните процеси и обезпечена сигурността на намиращите се наоколо жилищни здания и блокове.

По време на построяването е бил прибавен и отводнителен колектор за повърхностни и дъждовни води, чиято липса до момента е измежду аргументите за ерозирането на ската. Също по този начин, е бил положен асфалт на сектори, които десетилетия не бяха асфалтирани, а където е нужно – бетонирани околоблокови пространства , с което е бил обезпечи безвреден и безпроблемен достъп на притежателите до техните жилища и гаражи.

С осъществяването на дълго чаканите строително-ремонтни действия, е бил решен сериозен проблем и обезпечено спокойствието на живущите жители в региона на „ Видеосат “, ул. „ Патриарх Евтимий “ 79 и ул. „ Цар Освободител “ 116, които години наред са се тормозили за сигурността на домовете си.

Изграждането на подпорната стена стартира през 2019 година , когато е бил осъществен първият стадий от дейностите по подсилване . Тогава, това беше свършено със 159 646 лева , обезпечени от Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерския съвет. С отпуснатите след това средства за заключителния стадий, процесът по създаване на подпорната стена към този момент е сполучливо финализиран.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР