Приключи разследването по т.нар. случай Семерджиев, събощи на брифинг зам.директорът

...
Приключи разследването по т.нар. случай Семерджиев, събощи на брифинг зам.директорът
Коментари Харесай

Ето кога започва делото срещу Семерджиев

Приключи следствието по така наречен случай " Семерджиев ", събощи на брифинг зам.директорът на Националната следствена работа Ясен Тодоров. 

" Във времето, през което доста политици плямпаха по телевизионните студия и разтягаха локуми, следователите от националното разследване и прокурорите от градска прокуратура работиха като пчелички с цел да може това досъдебно произвеждане да завърши и да бъде импортирано делото за разглеждане в Софийски градски съд ", заяви Тодоров, съобщи " ДарикНюз ".
-->
" Самото задържане на Семерджиев стана пред очите на вас и други ваши сътрудници в кв. " Лозенец ". Много значима беше работата по горещи следи ", изясни още Тодоров. 

Разследването е завършило за по-малко от четири месеца. 

Разпределителното съвещание по делото против Семерджиев е планувано на 29 ноември , заяви Тодоров. 

" Обвиненията против Семерджиев е за 5 осъществени от него закононарушения, 2 от които на 10 юни 2022 година ", заяви един от наблюдаващите прокурори по делото, който разкри детайлности за неговите нарушавания.

Сред тях е шофиране под влияние на наркотични субстанции, подправено удостоверение за ръководство на МПС, ръководство на МПС с неистинен немски регистрационни табели. 

" Продължавайки да кара с високата скорост, извънредно високата скорост от 166 км/м той се движил в посока от бул. " България " към бул. " Джеймс Баучер " с къси светлини. Около 23,03 ч., той наближил региона на кръстовището на бул. " Черни връх " с бул. " Арсеналски " и " Свети Наум " като там позволената скорост за придвижване е 50 км/ч ", оповестиха от прокуратурата.

Кръстовището е било урегулирано със светофарна уредба, която работела в естествен режим, както с пътни знаци. Мястото било осветено, чрез работещо пътно осветяване, разкриват още за ситуацията, при която става случая от прокуратурата.

На 5 юли Георги Семерджиев умъртви с гневна скорост, дрогиран, две млади дами на столичния бул. " Черни връх ". Обвинителният акт към този момент е подготвен, а оптималното наказване, което може да получи, е 20 години.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР