Приключи изпълнението на втория проект за приспособяване на вътрешната среда

...
Приключи изпълнението на втория проект за приспособяване на вътрешната среда
Коментари Харесай

Балабановата къща в Пловдив е вече изцяло достъпна за хора със специални двигателни потребности

Приключи осъществяването на втория план за пригаждане на вътрешната среда на една от емблемите на Стария град

Балабановата къща в Стария град на Пловдив е към този момент напълно налична за хора със специфични двигателни потребности. Добрата вест заяви шефът на Общински институт „ Старинен Пловдив “ Минко Кафтански, който този петък ще посрещне представителите на Агенцията за хора с увреждания, които ще извършат окончателния мониторинг по плана с название „ Приспособяване на вътрешната среда на Балабанова къща посредством адаптиране на хигиеничен възел за потребностите на хора с опорно-двигателни увреждания “. С

приключването на този стадий, ОИ „ Старинен Пловдив “ реализира надграждане на резултатите, реализирани с реализацията на предходния план от 2016 година – „ Изграждане на налична среда за хора с опорно – двигателни увреждания в Балабановата къща “ и сътвори резистентност и ефикасна синергия сред двата плана. Те са на обща стойност от 18 155 лева без Данък добавена стойност, като с 13 700 лева, отпуснати по първия от АХУ (Агенцията за хора с увреждания) бяха закупени две мобилни рампи и стълбищен робот SA-3, създаден в Япония с товароподемост от 160кг и гаранционен период от 5 години. За реализирането на втория план на Общински институт „ Старинен Пловдив ” бяха предоставени още 4455 лева за пригаждане на вътрешната среда на Балабановата къща за хора с опорно-двигателни увреждания и създаване на хигиеничен възел, като срокът на деяние на подписания през месец май 2017 година контракт е 3 години.

„ С реализацията на този втори стадий реализираме трите съществени цели на плана, свързани с това да увеличим броя на посетителите със усложнения в предвижването в Балабанова къща, да създадем подобаващите условия за удължение и възстановяване качеството на престоя на хора със специфични потребности и не на последно място да спомогнем за повишение на общественото включване и пълноценната интеграция на хората с увреждания в обществено-културния живот на Пловдив “ разяснява Минко Кафтански.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР