Приключенският център в Белоградчик предлага нова игра сред скалите на

...
Приключенският център в Белоградчик предлага нова игра сред скалите на
Коментари Харесай

Турлаци срещу върколаци. Белоградчик посвети игра на Илон Мъск

Приключенският център в Белоградчик предлага нова игра измежду скалите на града в чест на създателя на " Тесла " (Tesla) Илон Мъск. Това описа пред Българска телеграфна агенция Евтим Стефанов, създател на Adventure Center Белоградчик.

Вдъхновени от желанието на Мъск да посети Белоградчик, създателите на играта от локалния авантюристичен център са подготвени да съберат средства за самолетен билет на Мъск, с цел да пристигна в града.
-->
На повърхност от близо 100 декара измежду неповторимите скални формирания на Белоградчик, датиращи от преди повече от 220 млн. години, играчите могат да се включат в " Портал за извънгалактически пътувания ". Порталът разкрива света на алените туркулаци, чието име е въодушевено от локалното население турлаци и именитите за района върколаци.

Целта на играчите е да на намерят меча на галактическия странник, обхождайки скалите, и да се възкачат на престола на алените туркулаци. Играта е подобаваща за посетителски групи, които имат повече от час и половина, с цел да се разходят по забавен метод измежду скалите.

Приключенският център в града предлага още полети с балон, панорамни издигания с балон, разходка с електрически колела, комбинирани завършения като вино и колело, двойна езда, разходки с драконови лодки в Рабишкото езеро, както и с моторна лодка на Дунава.

Центърът е сътрудник по план " Колело и Вино ", финансиран по програмата за трансгранично съдействие на Европейски Съюз Interreg IPA CBS, изпълняван взаимно от партньорски организации в България и Сърбия.

Целта на плана е развиването на велосипеден и винен туризъм. В рамките на този план са създадени три винени маршрута, а гостите на Белоградчик могат да се насладят, с изключение на на велотуризма, и на повече oт 10 винарски мазета от Северозападния регион на България и други 18 в Сърбия. Трите маршрута, които оферират дегустация на вино са: Дунавският винен път, Тимочки винен път и маршрутът " Спа и Вино ".

Участието на локалните мазета цели популяризирането най-много на сортове виновност, присъщи за района. Такъв вид е родната гъмза. За нея споделя Александър Миков, технолог на винарска маза " Видинска гъмза ".

Малката фамилна винарна се оправя с конкуренцията с цената на доста труд, обич и безрезервност. Мотото на технолога е, че всичко би трябвало да се прави с обич. Избата разполага с към 300 декара лозя, като най-характерна е чистата новоселска гъмза.

Всички сътрудници имат нейни клонове, ние имаме от чистата новоселска гъмза, споделя технологът Александър Миков.

Гъмзата е за червени виновност и розе, изясни той. По думите му това, което отличава винарната, е фактът, че са дребна и бутикова маза, която работи с чиста новоселска гъмза. Ние имаме достойнството да работим с най-старата гъмза, добави Миков.

Сред другите сортове грозде, присъщи за Северозападния район, той открои памид и мускат отонел.

Според Миков усетът на българина се трансформира непрекъснато поради другите трендове, идващи от Европа. Хората от ден на ден стартират да схващат от вино и да осъзнават, че виното не би трябвало да е на ниска цена, споделя той.

По думите на Миков множеството от технолозите в района сега създават най-много локални сортове - гъмза, рубин. Това е добре за мазета като нашата, счита Миков.

Избата " Видинска гъмза " се конкурира с " Бонония Естейт ", " Боровица ", " Ново село ", " Магурата ". Малкият фамилен бизнес за Миков стартира през 2007 година, а локалният вид, на който разчита младият технолог, е оживял макар ексориозата, която е повода за изкореняването на огромни площи лозови масиви преди 40 години, споделя Миков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР