Приклчила ли е Студената война?Марк Полимеропулос е бивш агент на

...
Приклчила ли е Студената война?Марк Полимеропулос е бивш агент на
Коментари Харесай

Използва ли Русия тайно оръжие срещу агенти на ЦРУ?

Приклчила ли е Студената война?

Марк Полимеропулос е някогашен сътрудник на Централно разузнавателно управление на САЩ, който става жертва на мистериозно съветско оръжие, употребяващо микровълни против съперника. Съществуването му не е потвърдено, а мистерията тормози както Централно разузнавателно управление на САЩ, по този начин и Департамента  от години.

Но в този момент от ден на ден специалисти са безапелационни, че вредите, нанесени върху Полимеропулос са точно резултат от оръжие, употребяващо микровълни.

Агенти на Централно разузнавателно управление на САЩ са били нападани с мистериозното оръжие в Куба, Китай и Москва. Разбира се, държавното управление на Съединени американски щати не е удостоверило изрично, кой стои зад офанзивите, само че сегашни и някогашни чиновници имат вяра, че точно Русия стои зад нападенията. Руското държавно управление отхвърля коментар за CNN, написа Марица.

Микровълните повлияват на салдото, зрението и слуха на Полимеропулос. Болката по този начин и не изчезва изцяло.

" От този ден, нататък, имам главоболие всеки ден, всяка нощ. Никога не изчезва ", споделя някогашният сътрудник пред CNN. Налага се Полимеропулос да се пенсионира прибързано. Като офицер, служил в Ирак, Сирия и Афганистан, той мъчно се помирява с обстоятелството, че нещо невидимо го е изкарало от строя.

" По-добре да ме бяха простреляли. Но това е невидима рана. Ако ме бяха простреляли, щях да мога да потвърдя на хората, че съм нападнат. След случилото се в Москва, медиците в Централно разузнавателно управление на САЩ не ми повярваха ", изяснява сътрудникът. Той би трябвало да се бори, с цел да получи особено лекуване и едвам този месец лечението му завършва - близо три години след онази травматична нощ в Москва.

" Когато ми дадоха диагнозата, в която пишеше, че имам травматично увреждане на мозъка, очите ми се изпълниха със сълзи ", споделя Полимеропулос. Близо 40 чиновници на американското държавно управление са изпитали признаци, сходни на неговите.

През 2017 година Съединени американски щати се постанова да прибере дипломатите си от Куба, защото офанзивите са прекомерно чести. Наскоро разкрит отчет на Централно разузнавателно управление на САЩ сочи за " систематичен тормоз ", в следствие на администрацията на Тръмп.

Русия създава сходно оръжие от десетилетия. Бил Бърнс, номинираният за началник на Централно разузнавателно управление на САЩ от новия президент на Америка Джо Байдън, съобщи преди дни, че негов приоритет ще бъде да се стигне до дъното на тези набези. 

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР