Приказка за отваряне на Европа до края на март 2021

...
Приказка за отваряне на Европа до края на март 2021
Коментари Харесай

Премиерът: Изход от кризата към октомври догодина

Приказка за отваряне на Европа до края на март 2021 година няма. Очакват се трета вълна на ковид и доста тежки рестрикции. Коледа и Нова година би трябвало да бъдат в най-тесен фамилен кръг, по този начин е във всички европейски страни. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов след края на последното за годината съвещание на Европейския съвет в Брюксел.

Бих желал да съм по-голям оптимист, само че от това, което слушам от сътрудниците, прогнозите са, че излизането от рецесията може да се чака август-октомври следващата година, в случай че се реализира 70 на 100 имунизиране на популацията на Европейски Съюз, добави той.

Премиерът заяви, че Европейски Съюз дава още три месеца преди взимането на нови решения, свързани с държанието на Турция в Източното Средиземноморие. Като член на Европейски Съюз ние поддържаме нашите другари от Гърция и Кипър. Настояваме да се намерят дипломатически решения с Анкара по този проблем, който е бизнес проблем - рандеман и облаги от газ, добави той.

Борисов уточни, че Турция напълно извършва съглашението си с Европейски Съюз за мигрантите. По неговите думи нарушаването на договорите и провокативното придвижване на военни и други плавателни съдове не е от изгода.

Премиерът означи, че Европейски Съюз планува помощ за страни като България в постигането на нарасналите цели за запазване на околната среда в идващите години. Той уточни, че с изключение на нашата страна, Унгария, Чехия, Полша и страни от Западните Балкани също употребяват изгарянето на въглища за извличане на сила.

Има време гладко, бързо, с доста разсъдък и оценяване на нашите енергийни благоприятни условия, дружно с Европейска комисия, да действаме, съобщи министър председателят. Той добави, че за газа се е приело да бъде горивото на прехода. В доста страни атомните централи са тематика табу, само че Франция като нас желае да продължи това произвеждане, тъй като е напълно без нездравословни излъчвания, уточни министър-председателят.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР