Приживе, голямата Невена Коканова споделила пред близките си, че след

...
Приживе, голямата Невена Коканова споделила пред близките си, че след
Коментари Харесай

Коканова: „Изгубих ума и дума, когато незрящата Ванга набра само бели цветя“

Приживе, огромната Невена Коканова споделила пред околните си, че след гибелта на Людмила Живкова видяла баба Ванга ужасно смутена. Причината била непредвидената гибел на дъщерята на Живков.

Идолът на българското кино вярвала мощно в Бог, само че с цел да се защищити от сътрудниците на Държавна сигурност, тя закривала лицето си с очила и шалче и скрито ходела на молитва в църквата в столичния квартал "Кремиковци ".
Актрисата била чест посетител в дома на пророчицата, макар че когато била жива, не говорела доста за това. Близки на Коканова описват, че тя се прекланяла на баба Ванга и когато някой от нейното обграждане имал някакъв проблем или тъга, тя го отвеждала към Рупите с кодовата фраза "Хайде да вървим малко по на юг ".
Малко хора си спомнят, само че с цел да отиде човек в различен град се изискваше открит лист от милицията, изключително за региона на Петрич, тъй като се водеше гранична зона и управляващите не желаеха да позволен някой да избяга зад граница.
След като през 1981 Коканова става депутат, тя получава специфичен достъп и може да се придвижва свободно до Петрич.

При едно посещаване на баба Ванга Невена става очевидец на странна сцена. Това се случва откакто актрисата взема решение да мине през Петрич, с цел да посети пророчицата. Това става директно след гибелта на Людмила Живкова, която умира мистериозно на 21.07.1981. Людмила приживе е чест посетител на баба Ванга, като тя е разчитала на нейните упътвания.
Когато пристигнала при Ванга, Невена заварила гадателката ужасно натъжена поради гибелта на Людмила. Тогава Ванга отправила непредвидена молба към Коканова. Тя я помолила да занесе цветя от градината на Рупите до гроба на Живкова.

За Ванга се е знаело, че не разрешава късането на цветя, тъй като по този метод считала, че погубва живот. Въпреки това в този случай решила да наруши това свое заричане.
Пред сащисаният взор на актрисата, както била незряща, почнала да къса единствено...бели цветя. Не позволила нито една неточност. Как ги е подбрала и усетила - никой не схванал. Просто била наясно, че Людмила харесвала приживе белите цветя и цветове.



Властите непрекъснато се сърдели, че Коканова е прекомерно религиозна. Когато ходела в черквата в "Кремиковци ", тя не казвала на никого за визитите си. Затова ходела и забрадена с шал и тъмни очила.

Но веднъж, към Рождество Христово, актрисата решила да се пречисти. Тя взела своя близка другарка и отишли в манастирчето. Пред храмът се била събрала опашка, а Коканова търпеливо си чакала реда. В това време споделила на своята другарка, че в действителност тя се усеща доста неверна. Причината била, че непрекъснато си мислела за сърмите и киселото зеле, сготвени от майка ѝ, пък била пристигнала за причастие.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР