Приходите на строителното дружество Монтажи, което е част от Държавната

...
Коментари Харесай

Приходите на "Монтажи" растат, увеличават се и разходите за външни услуги

Приходите на строителното сдружение " Монтажи ", което е част от Държавната консолидационна компания (ДКК), се усилват през първото тримесечие на 2021 година с повече от една трета, а близо 8-кратен е скокът на продажбите му за цялата 2020 година, демонстрират оповестените с известно забавяне доклади (виж таблицата). Резултатите евентуално се дължат на почналите поправки на язовири, за които преди три години притежателят й получи 500 млн. лева и разпореди за осъществяване на компанията. В същото време от докладите се вижда, че разноските за строителни действия, предоставени от самата " Монтажи " на външни реализатори, са съвсем два пъти по-големи от приходите. А това поддържа подозренията, че със своите 180 души личен състав компанията няма задоволително потенциал да ремонтира същия брой язовири, като в това време работи и по други планове.
Финансови резултати
Общите доходи от оперативна активност на " Монтажи " доближават 13.4 млн. лева към края на март тази година, само че едвам половината от тях са от продажби, а над 7 млн. лева са постъпленията от увеличени ресурси и незавършено произвеждане, т.е. те действително не са завършени и платени. С повече от 175% нарастват разноските за външни услуги, като доближават 11.7 млн. лева, а главната част от сумата е за предоставени строително-монтажни работи.

Подобни са данните и за цялата 2020 година Те сочат забележителен растеж на приходите до близо 88 млн. лева, само че и съществено нарастване на разноските за външни услуги, които доближават 52.7 млн. лева

Компанията въпреки всичко съумява да излезе на плюс, като за първи път през 2020 година регистрира минимална облага. Положителният резултати се резервира и през първото тримесечие на тази година. Натрупаната до момента загуба от предни години обаче е 7.7 млн. лева

Отчетът за паричните потоци демонстрира забележителен растеж на постъпленията от търговски контрагенти тази година - 27 пъти до близо 322 млн. лева Още по-голямо е нарастването при заплащанията - 53 пъти до малко над 302 млн. лева.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР