Приходите на Иран от износ на петрол и петролни продукти

...
Приходите на Иран от износ на петрол и петролни продукти
Коментари Харесай

Иран отбеляза ръст на приходите от търговията с петрол от 580%

Приходите на Иран от експорт на нефт и петролни артикули са нарастнали с 580 % през първите четири месеца на актуалната година по иранското летоброене (от 21 март до 21 юли) по отношение на същия интервал година по-рано. Това разгласи иранският министър, отговарящ за стопанската система и финансите Ехсан Хандузи, по време на седмичната си конференция, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Министърът изясни внезапното нарастване на приходите с растеж на износа на нефт и новите валутни правила при търговски продан.

Цените на петрола съвсем се удвоиха по отношение на миналогодишните си равнища поради войната в Украйна и международното икономическо възобновяване след пандемията.

Правителството в Техеран заяви, че е намерило способи да върне средства в хазната си от предходен експорт на сила и е нараснало износа на нефт макар глобите, наложени от страна на Съединени американски щати.

По-рано през месеца шефът на иранската централна банка сподели, след среща с съветския вицепремиер Александър Новак в Москва, че са постигнали съгласие за потреблението на националните си валути в икономическия продан сред Иран и Русия, осведоми локалната организация Мехр нюз.

" Въпросът за потреблението на националните валути беше една от значимите оси за съвещания с високопоставени съветски стопански чиновници и скоро ще забележим осъществяването на постигнатите съглашения ", съобщи тогава иранският гуверньор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР