Приходите на Газпром от износ на газ за януари-ноември миналата

...
Приходите на Газпром от износ на газ за януари-ноември миналата
Коментари Харесай

Разкриха колко спечели Газпром от бурното поскъпване на синьото гориво

Приходите на Газпром от експорт на газ за януари-ноември предходната година са се изстреляли повече от два пъти в съпоставяне със същия интервал на 2020 година и възлизат на 47,02 милиарда $. Сумата е разкрита в материалите на Федералната митническа работа (FCS) на Русия, оповестяват съветски медии

Физическият размер на износа на газ за този интервал нараства с 2,5% (до 186,8 милиарда куб.м). През ноември компанията е нараснала продажбите в чужбина с 3,1% по отношение на октомври (до 14,3 милиарда куб. м). В стойностно изражение износът се е нараснал с 16,8 % до 7,2 милиарда $.

В предпоследния месец на предходната година междинната експортна стойност на доставките на газ набъбна до 503,5 $ за хиляда кубически метра против 443,5 $ през октомври.

Приходите на компанията " Сахалин Енерджи " и " Ямал LNG " от експорт на полутечен природен газ (ВПГ) също са се нараснали, само че надалеч с по-малък марж от 4,3 % за януари-ноември 2021 година до 6,76 милиарда Руската митническа работа също по този начин регистрира, че през януари-ноември Русия е нараснала износа на нефт в стойностно изражение с 49,5% до 99,404 милиарда $. Приходите от доставки на електрическа енергия възлизат на 1,1 милиарда $, което е 2,6 пъти повече спрямо 11-те месеца на 2020 година

През септември 2021 година редица евродепутати приканиха Европейската комисия да стартира следствие против Газпром поради рекордното нарастване на цените на газа. Представители на Полша и балтийските страни желаеха да бъдат проучени дейностите на компанията, което съгласно тях е предизвикало бурният и нескончаем ценови растеж.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР