Пригответе се да освободите календара си за следващата година, защото

...
Пригответе се да освободите календара си за следващата година, защото
Коментари Харесай

Топ 24 преживявания, които да опитате през 2024 година

Пригответе се да освободите календара си за идната година, тъй като Time Out класира 24-те най-хубави неща за правене в света през 2024 година Списъкът е формиран от световния екип от редактори и сътрудници на изданието и е оповестен с апела: „ Забравете да пестите пари, излизайте повече и правете повече неща “. И даже в случай че растежът в цените ви кара да затягате кесията, в класацията има доста безвъзмездни и налични събития.

Daily Mail показва 10-те най-хубави рекомендации на Time Out - от най-високата дискотека в Европа до ретро влакове в Италия.
10. Музикален уикенд в Дъблин, Ирландия
На Borderline Festival в Дъблин ще се насладите на раждащи се музикални звезди в границите на две нощи през февруари.

„ Тези начинаещи звезди – измежду които Fat Dog, Spider и Lambrini Girls, ще дадат всичко от себе си на сцената на именития Workman`s Club “, показват от Time Out.
9. Обновени ретро влакове в Италия
Въздушното пътешестване е към своя край, съгласно Time Out, а пред 2024 година с „ цялостна пара се насочваме към ерата на устойчивото и налично пътешестване с трен “.

Италия дава своя принос за идеята с стартирането на актуализирани ретро туристически влакове, ръководени от националния оператор на страната - Ferrovie dello Stato Italiane - под новата марка FS Treni Turistici Italiani. Влаковете ще транспортират пасажери от огромните градове до селските региони и отвън тях в някои в действителност красиви ретро вагони. Първият от тях е спален трен от Рим до Доломитите, който потегля този месец.
8. Фестивал на храната на остров Вестманнайяр, Исландия
На остров, прикрит на архипелаг на южното крайбрежие и наименуван Вестманнайяр (или Вестмански острови), „ назрява нова гореща точка за кулинари “, съгласно Time Out. Фестивалът на морските блага Matey кани топ интернационалните готвачи да поемат заведенията за хранене в региона за един уикенд, което води до комплицирана и изобретателна изискана кухня, употребяваща локални артикули.
7. Вечеря в Simpson`s in the Strand в Лондон, Англия
Simpson`s in the Strand отваря порти за първи път през 1828 година като шахматен клуб. Той е обичано място на Артър Конан Дойл, Чарлз Дикенс „ и доста други мустакати мъже в костюми “. Този „ бастион на лондонския разкош “ е затворен след пандемията.

Все отново класическият лондонски ресторант - един от първите в Обединеното кралство, спечелил звезда Мишлен - ще отвори порти още веднъж през 2024 година И съгласно индивида, който управлява реконструкцията му – ресторантьорът Джереми Кинг - ще бъде изцяло пренесен в 21-и век.
6. Олимпийските игри в Париж, Франция
„ Ред е на френската столица да бъде хазаин на най-великото спортно събитие в света – и можете да сте сигурни, че ще бъде ужасно шоу “, показва Time Out.

Отидете в Париж за церемонията по откриването на Олимпиадата на 26 юли или изчакайте началото на параолимпийските игри на 28 август.
5. Круиз по колумбийската река, въодушевила книгата „ Любов по време на холера “
„ Има над дузина огромни круизни линии, опериращи по карибското крайбрежие на Колумбия, само че нито една не пътува във вътрешността по река Магдалена “, пишат от Time Out.

Това ще се промени, когато AmaWaterways се насочи по колумбийската версия на река Мисисипи през ноември 2024 година Пътуването със седем нощувки „ ви разрешава да изживеете дивата природа и градовете в района – от наблюдаване на екзотични птици до плаващо населено място – станало известно от романа на Габриел Гарсия Маркес „ Любов по време на холера “.
4. Мащабно цифрово изкуство в Токио, Япония
„ Когато teamLab Borderless отвори порти в токийския квартал Odaiba през 2018 година, това провокира възторг. Светът в никакъв случай не беше виждал цифрово изкуство в подобен мащаб преди “, показват от Time Out.

Тази апаратура затваря през 2022 година, само че арт колективът е напът да отвори още веднъж своя реформаторски музей teamLab Borderless в центъра на Токио през февруари, обещавайки нови и невиждани до момента цифрови съоръжения, които вършат своите международен дебют.
3. С кабинков въжен превоз до най-високата дискотека в Европа в Лаутербрунен, Швейцария
Може и преди да сте ходили до другия завършек на града за празненство, само че в миналото ходили ли сте до върха на планина? Detour Discotheque, постигнала триумф в отдалечените райони на Исландия и Шотландия, се придвижва в швейцарските Алпи през 2024 година Detour Discotheque 2024 ще се организира на три съществени места в зашеметяващата котловина Лаутербрунен през идната година.
2. Огромен нов музей на хип хопа в Ню Йорк, Съединени американски щати
На второ място в класацията на Time Out е предстоящият с неспокойствие хип-хоп музей, който би трябвало да отвори порти в края на годината в Бронкс в Ню Йорк. Той ще донесе „ интерактивни експонати с артефакти, мултимедия, AI, VR и AR, с цел да потопи посетителите в раждането на хип-хопа и културното му въздействие “.
1. Колоездачен маршрут през осем балкански страни
Trans Dinarica - нов колоездачески маршрут през Балканите, заема първото място в класацията на Time Out. Той минава през национални паркове, криволичи около адриатическото крайбрежие и през гори и села, предлагащи изобилна локална вечеря и добър нощен сън в края на всеки ден на каране.

„ Фокусът на пътуването е върху демонстрирането на хубостта на района по резистентен метод, предлагайки цялостен набор от карти и рекомендации за услуги по време на пътуването ви, “ показват специалистите.

Ето и прекарванията, завършващи топ 24 на Time Out:

11. Нов креативен анклав в някогашна гимназия (Сингапур)

12. Investec Cape Town Art Fair (Южна Африка)

13. Парти на несъществуващото летище Tegel (Берлин, Германия)

14. Dream Circus в Luna Park (Сидни, Австралия)

15. Залцкамергут - европейската столица на културата през 2024 година (Залцкамергут, Австрия)

16. Дом на Carlsberg, (Копенхаген, Дания)

17. 12-седмично кулинарно преживяване Gourmet Galle (Шри Ланка)

18. Светлинно шоу Montréal en Lumière (Монреал, Канада)

19. Прозрачен балон в Port Lympne Safari (Кент, Великобритания)

20. Круиз на тематика Тейлър Суифт към Бахамите

21. Вековен номадски фестивал Nadaam (Монголия)

22. Повторно отваряне на музеите на изкуството CAM и MUDE (Лисабон, Португалия)

23. Пътуване с първокласен трен на Railbookers из Канада

24. Пазари Time Out в Порто и Барселона (Португалия/Испания)
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР