Унгария и Обединените арабски емирства (ОАЕ) сключиха сделка за 5

...
Унгария и Обединените арабски емирства (ОАЕ) сключиха сделка за 5
Коментари Харесай

Изоставен квартал на Будапеща ще заблести в дубайски стил

Унгария и Обединените арабски емирства (ОАЕ) подписаха договорка за 5 милиарда евро, която планува безстопанствен квартал в Будапеща да заблести в дубайски жанр. Проектът провокира рецензии, и то още преди да бъде публично утвърден, предава Bloomberg.

Eagle Hills Properties ще си партнира с държавното управление в Будапеща за развиването на отчасти неизползвана железопътна гара, заяви унгарският външен министър Петер Сиярто, откакто подписа договорката с държавния министър за външна търговия на ОАЕ Тани ал-Зеуди.

Унгарското държавно управление възнамерява да вложи към 1 милиарда евро за възстановяване на инфраструктурата към региона, заяви министър Янош Лазар, който дава отговор за строителството и превоза, в края на предходната година.

Премиерът Виктор Орбан разпореди строителството на огромен план, наподобяващ Дубай от позиция на величието му, съобщи тогава Лазар.

Местната власт подлага на критика планувания нов хъб като нежелано допълнение към историческата част на Будапеща, която не допуска лъскавите небостъргачи, с които е прочут Дубай.
Кои са Eagle Hills?
Базираната в Абу Даби компания Eagle Hills е една от най-големите строителни компании в Персийския залив с огромни планове в Европа, Африка и Близкия изток. Компанията се уголемява в страни, които се нуждаят от създаване на съвременни жилища и офиси и има огромни планове със смесени функционалности в Албания, Сърбия и Етиопия.

Тя е ръководена от Мохамед Алабар, който основа Emaar Properties - компанията, която построи най-високата кула в света в Дубай.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР