Приемствеността на поколенията е важна връзка между миналото и настоящето.

...
Приемствеността на поколенията е важна връзка между миналото и настоящето.
Коментари Харесай

15 битови навика, които са били норма за нашите родители, но на нас изглеждат диви

Приемствеността на поколенията е значима връзка сред предишното и сегашното. Нашите баби и майки, водени единствено от положителни планове, желаеха да улеснят живота ни и споделиха своите домашен лайфхакове.

Да съветваш и помагаш е хубаво нещо, само че животът се промени толкоз доста през последните десетилетия, че някои привички от това време естествено са остарели и в този момент се възприемат по напълно друг метод.

1. Разредете с вода остатъците от препарат за миене на съдове, сапун, шампоан

За незабавни случаи този способ е много подобаващ, само че не би трябвало да се приема като табиет. Това доста затруднява отстраняването на замърсявания от повърхността на тялото и предметите.

2. Съхранявайте боклука “за всеки случай ” на балкона

Скриването на остарели движимости, счупени уреди, ненужни мебели и кашони на балкона е надълбоко затвърден табиет, който носи единствено неразбория и прахуляк.

3. Измийте пода с ръцете

Някога нищо друго с изключение на личните си ръце, домакинска кофа и парцал за пода не биха измили вярно пода в жилище. В краен случай постоянно можете да ходите с влажен парцал в ъглите на стаите, само че измиването на целия апартамент въпреки всичко е по-добре с моп или прахосмукачка.

4. Купувайте неща за децата напред

Често в гонене на спестявания родителите подценяват комфорта на децата си. Каква е насладата от ходенето, в случай че шапката се измъкне, обемното яке затруднява придвижването, а краката са заровени в ботуши. Внимателно превръщане на ръкавите и крачолите този сезон, идващият може да се изненадате да откриете.

5. Оправете леглото си незабавно щом се разсъните

От детството ни учеха да оправяме леглото незабавно след сън. Но учените споделят, че този табиет може да докара до здравословни проблеми. Можете да оправите леглото си малко по-късно, само че в това време се занимавайте със утринните си действия, като вземете душ или изпийте чаша кафе.

6. Подсушете измитите съдове с забрадка

Този способ има няколко основни минуса. Кърпата оставя мъх и микроби върху съдовете и в случай че е застояла, тогава няма да има доста смисъл от такова разчистване – петна са обезпечени.

7. Размразявайте храната на плота или в мивката

Ситуация, позната на мнозина: заран вземете замразено месо или риба, оставете го да се размрази при стайна температура и се заемете с бизнеса или работата си.

8. Измийте дъската си за рязане с елементарен препарат за миене на съдове

Измиването на дъска за рязане с домашен химикали е значимо и належащо, само че има едно предизвестие: почистващите препарати не проникват задоволително надълбоко в повърхността на дъската, което кара бактериите да се откриват в драскотини и пукнатини, да се натрупват и по-късно да попаднат в нашата храна.

9. Пуснете водата в тоалетната с наклонена седалка

След промиване на тоалетната нездравословните бактерии остават по всички близки повърхности на банята. Те могат да се заселят върху плочки, тоалетна хартия, кърпи, четки за зъби и други неща.

10. Пометете пода със суха метла

Отстранете дребните боклуци със суха метла – за какво не, само че да отмъщавате на целия им апартамент е безсмислено и даже рисково за здравето. Той единствено издига прахуляк във въздуха, който от своя страна се утаява върху мебелите, храната, кожата и дихателните органи.

11. Изрежете тубичка паста за зъби

Този табиет се управлява най-вече от задачата за икономисване. Но от време на време, в несъразмерния блян към спестовност, естетическата страна на въпроса е незаслужено забравена. Изрязана тубичка паста за зъби, лежаща сама върху мивката, наподобява неестетично и депресиращо.

12. Поставяне на няколко ястия смесени в една паница

Поставянето на няколко ястия по едно и също време в една паница е симптом на неприятен усет. Разнообразните артикули освен наподобяват неестетични, само че и водят до допустимо преяждане.

13. Изплакнете пастата

Ако сервирате гореща паста със сос, тогава никога не би трябвало да се изплаква – просто изцедете водата. Нишестеният филм оказва помощ на соса да залепне и да всмуква.

14. Гладене на облекла

Гладенето на движимости е досадна задача, която малко хора харесват. Ето за какво актуалните младежи постоянно избират параход или сушилня.

15. Обелете зеленчуците с нож

Беленето на зеленчуци с нож е дълга и старателна работа. Много по-удобно и безвредно е да извършите това с белачка за зеленчуци. Съвременните младежи най-често имат най-малко един от тях в кухнята или даже няколко.

Кои от тези привички сте забелязали?

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР