Приемът на силен алкохол не ви спасява от коронавирусна инфекция,

...
Приемът на силен алкохол не ви спасява от коронавирусна инфекция,
Коментари Харесай

Увеличава ли шанса да се заразите от коронавирус силният алкохол?

Приемът на мощен алкохол не ви избавя от коронавирусна зараза, даже усилва този риск, споделя за РИА Новости основният експерт по инфекциозни заболявания в централния административен регион на Москва Илия Акинфиев.
" Употребата на дребни дози, изключително в случай че приказваме за постоянно пиянство на алкохол, в количество от 30-45 мл водка, въздейства неподходящо върху имунната система - дори назад, отслабва я.
Рискът от зараза е доста по-висок при човек, който организира сходна " стерилизация " всеки ден, т.е. затова, това е мит “, сподели Акинфиев, отговаряйки на въпроса дали приемането на алкохол ще помогне при ковид.
Лекарят допуска, че този мит може би е зародил от инструкциите към лекарите за работа с изключително рискови инфекции, в които се твърди, че в случай че е имало пациент с изключително рискова зараза, лекарят би трябвало да изплакне устата си със 70% алкохол и да го изплюе.
„ Но по време на образованията към момента никой не се е опитал да се изплакне със 70% алкохол, тъй като единствено особено подготвени могат да поемат такава централизация в устата си “, споделя експертът.
Още информация за ковид в нашия блог.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР