Приемането на бюджета е израз на политиките на съответните партии.

...
Приемането на бюджета е израз на политиките на съответните партии.
Коментари Харесай

Кузман Илиев: Бюджетът се прави от хора, които мислят за избори

Приемането на бюджета е израз на политиките на съответните партии. Пари има, само че се харчат неефективно и безрезултатно. Има риск, поради огромна индустриална инфлация, тъй като бюджетът се прави от хора с пай небосвод, които мислят за избори ", подобен прочит на снадки бюджет, гласуван през днешния ден на първо четене в Народно събрание направи финансовият анализатор Кузман Илиев в обзорното предаване " Това е България " на Радио " Фокус ". 

Анализаторът счита, че процесът по приемане на бюджета е безпределно политизиран: " Дори и в тази ситуация става видно, че това приемане е израз на политиките, които партиите вътре в Народното събрание би следвало да показват. И когато те желаят президентът и служебният кабинет да одобряват бюджета им, който по хипотеза би трябвало в парламентарна република да бъде функционалност на парламентарно болшинство, поражда въпросът те желаят ли президентска република, или не желаят. Ако желаят, да го кажат ясно и Радев да стартира да ръководи и да си прави бюджет. "

Относно самия бюджет огромните опасности са какво ще се случи оттук-насетне политически, защото този бюджет е явен, той има рамка. Но ние трябва да разберем едно - страната с парите ни би трябвало да реализира по-добра резултатност. Т.е. с по-малко пари да реализира по-големи резултати, по-прозрачно, стана ясно от думите на анализатора.

" Живеем във време на доста тежки, исторически рецесии - енергийна, военна, мигрантска, инфлационна. Миналогодишният бюджет беше рекорден и българските политици можеха да станат доста по-ефикасни в решенията си. И в този момент виждаме, че финансовата стратегия от 8,3 милиарда е изпълнена едвам на 20-тина %. До оня ден, дето се вика, бюджетът беше на остатък. Пари има, харчат се доста неефективно и безрезултатно ", сподели Кузман Илиев.

" Случва се гротескна конкуренция за наша сметка сред " Продължаваме Промяната " и Българска социалистическа партия за това кой е по-по-най-голям разхитител, безусловно безконтролно. Ако те изповядват вярата на голямото задлъжняване, което те надробиха от 11 милиарда и по 15 милиарда още всяка година, то да се хващат за ръце, да се събират и да вършат кабинет и да водят България към дълговата бездна ", сподели финансовият анализатор.

Грешките на Политическа партия и Българска социалистическа партия са в енергийната политика, без дълготрайни контракти, с къса визия за енергетиката. В същото време не потвърдиха нито една корупционна скица по Автомагистрала " Хемус " и Борисов излиза по-чист от момина сълза, само че автомагистрали няма, стана ясно от думите му. 

Сега може да няма средства за нито един от започнатите инфраструктурни планове, тъй като са се оскъпили във времето. А оскъпяването става, заради неверна енергийна политика. Освен тежката рецесия, сами си допринесохме за ситуацията, като си наляхме бензин в огъня.  Това е огромен риск за бюджета, тъй като подлага на риск общините, в които доста от плановете не могат да бъдат приключени. Най-неприятният вид би бил от Плана за възобновяване да връщаме пари, стана ясно от разбора на Кузман Илиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР