Приемаме еврото след 4 години, прогнозира за Стандарт председателят на

...
Приемаме еврото след 4 години, прогнозира за Стандарт председателят на
Коментари Харесай

Радосвет Радев с мрачна прогноза за кризата

Приемаме еврото след 4 години, предвижда за „ Стандарт ” ръководителят на БСК

Мрачна прогноза по отношение на настъпващата икономическа рецесия, вследствие на пандемията от ковид, направи в особено изявление за „ Стандарт ” ръководителят на най-старата бизнесорганизация у нас – БСК, Радосвет Радев. „ Бедствието в стопанската система следва. И не бих изключил нито един бранш. Предприятията имат потребност от ликвидна поддръжка, само че не с цел да запазят служащите си, а с цел да запазят пазарите и бизнеса си ”, безапелационен бе Радев. В същото време по думите му буксуването на грантовете за компаниите е инквизиция за бизнеса.

От грантове имат потребност всички предприятия, които сега търсят ликвидна поддръжка. Не знам дали е най-добре разделянето да мине през отрасловата им специфичност, сподели още Радосвет Радев. Наскоро разговарял с другар, който прави бизнес в Колорадо, Америка. „ Той ми сподели, че дори не е схванал по кое време е получил парите си. И то по елементарна формула: 15% от миналогодишния оборот - никаква администрация, никаква бюрократизация. Заверена сметка. В един миг попитал счетоводителя си по кое време компанията е направила продажби, че са пристигнали съответните пари. Получил отговор, че няма продажби, а това е федерален и щатски пакет за подкрепяне ”, описа шефът на БСК. И заключи: „ Банален ставам с това, че една помощ има смисъл, единствено когато е своевременна. Даже размерът й не е толкоз значим, когато е в точния момент ”. Затова за него е  много значима честността на държавното управление при разпределянето на парите от Европа и помощите за бизнеса.

България ще премине към еврото след 4 години, предвижда Радосвет Радев. И съобщи, че напъните, които направиха и Горанов, и гуверньорът на Българска народна банка Димитър Радев, за влизането на страната ни в чакалнята са потребни и скъпи, тъй като бизнесът и особено БСК от години упорстват за това.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР