Придобилата изведнъж световна популярност руска журналистка Марина Овсянникова, която извърши

...
Придобилата изведнъж световна популярност руска журналистка Марина Овсянникова, която извърши
Коментари Харесай

Марина Овсянникова бе арестувана, след като застана пред Кремъл с надпис Путин е убиец СНИМКИ

Придобилата внезапно международна известност съветска журналистка Марина Овсянникова, която извърши през март протестна акция в директен ефир против нашествието в Украйна, бе арестувана през вчерашния ден за малко от полицията, което повлече вълна от неодобрение в мрежата.

" Марина бе задържана. Няма никаква информация за местоположението ѝ ", споделиха от антуража й, чрез канала ѝ в " Телеграм ". Това известие бе съпроводено от три фотоси, на които се вижда по какъв начин 44-годишната жена бива отведена към бял фургон от двама служители на реда.

Малко по-късно Овсянникова разгласява фотография на себе си с две кучета във Facebook. " Тръгнах на разходка с кучетата и таман излязох от входа, когато хора в униформи се приближиха към мен ", написа тя и добави, че се намира в районно полицейско ръководство в Москва.

Три часа по-късно тя заяви, че е била освободена. " Вкъщи съм. Всичко е наред ", сподели тя. Арестът идва няколко дни откакто в обществените мрежи се появиха фотоси, на които тя е застанала край Кремъл с афиш, на който президентът Владимир Путин е наименуван " палач ". " Колко още деца би трябвало да умрат, преди да спрете ", пишеше още на постера.

Тя стана световноизвестна в средата на март, откакто се появи във вечерните вести на прокремълската телевизия, за която работеше, с афиш, критикуващ пропагандата на съветските медии за войната в Украйна. Тя бе арестувана за малко по-късно и бе пусната на независимост, откакто ѝ бе наложена санкция. Кадрите с тази нейна демонстрация обиколиха света и доста хора приветстваха смелостта на журналистката в подтекста на репресирането на всеки сериозен глас в Русия.

Германският в. " Велт " нае през април Овсянникова за сътрудник. Тя сподели, че се е върнала в Русия по-рано този месец, с цел да отбрани родителските си права в съда против брачна половинка си.







=
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР