Причината за светлата им кожа е липса на пигментацияИзключително рядка

...
Причината за светлата им кожа е липса на пигментацияИзключително рядка
Коментари Харесай

Кенгурута албиноси се появиха в Австралия

Причината за светлата им кожа е липса на пигментация

Изключително рядка панорама в Австралия. Кенгурута албиноси бяха видяни да подскачат из полета. Резерват за диви животни край град Виктория показа фотоси на семействокенгурута. Ветеринари обясниха, че нормално те не се движат дружно, което е направило фрагментите още по-ценни, предава. И прецизираха още, че повода за светлата четина на кенгурутата е сходна на тази и при хората, а точно - липса на пигментация.

Макар на фрагментите да са уловени четири от животните, стадото наброявало цели 9 албиноси. Снимките впечатлиха стотици хора от целия свят. Някои даже написаха в обществените мрежи, че биха отпътували до Австралия още в този момент стига да имат опция да видят тази красива „ бяла панорама “.

Специалисти наброяват, че единствено едно от близо 50 до 100 хиляди кенгурута може да се роди с това генетично изменение. Заради светлата им кожа, тези животни доста по-трудно оцеляват в дивата природа. Въпреки това от резервата „ Panorama Garden ” в Австралия се похвалиха, че грижите за запазване и развиване на типа явно са дали добър резултат.

A rare mob of albino kangaroos has been spotted at an Australian wildlife sanctuary.
— Def Noodles (@defnoodles)
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР