Причината за остраняването на Стефан Янев от поста му не

...
Причината за остраняването на Стефан Янев от поста му не
Коментари Харесай

Каракачанов разкри защо е махнат Стефан Янев

Причината за остраняването на Стефан Янев от поста му не е разноговоренето, тъй като Българска социалистическа партия бяха срещу глобите и оръжейната помощ за Украйна, съобщи в предаването " Офанзива " по НоваНюз някогашният боен министър Красимир Каракачанов.

" Има напрежение сред премиера и президента. Причините са, че някои от фрагментите на Радев, като да вземем за пример регионални шефове и чиновници в държавната администрация, бяха отстранени ", сподели той.

" В идващите 10 дни спорът ще завърши не в интерес на Украйна. След това ще е късно. Сега евролидерите би трябвало да търсят излаз за запазване на Украйна като страна и гарантиране, че няма да е опасност за Русия ", разяснява още Красимир Каракачанов.

Според него има два разновидността - Европа или ще си върне основна роля в международната политика или с бездействието на евролидерите ще стане маргинален континент, а Европейски Съюз ще отслаби въздействието си. " Трябва да се заемат с посредничеството на мирния развой, без непотребни заявления. Сега сме в средата на спора. Украинската войска няма да издържи още дълго ", разяснява Каракачанов.

По думите му даването на бойна техника на Украйна е безразсъдно. " С тях няма да се обърне хода на войната. Щяхме да изпратим за скрап последните си боеспособни самолети. Несериозно е затваряне на въздушното пространство над Украйна, това значи конфликт на НАТО с Украйна и трета международна война. Вероятно са давали на Зеленски очаквания за военна помощ и в този момент е обезверен ", показа той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР