Причината за катастрофата в Индонезия на пътническия Boeing 737-524 на

...
Причината за катастрофата в Индонезия на пътническия Boeing 737-524 на
Коментари Харесай

Ето защо е паднал боингът в Индонезия

Причината за злополуката в Индонезия на пътническия Boeing 737-524 на Sriwijaya Air може да е нередовност в системата за ръководство на мотора и опит на екипажа да я поправи. РИА Новости заяви за това, като се базира на Wall Street Journal.

Според източници, осведомени с хода на следствието на самолетната злополука, от записите от черната кутиястава ясно, че водачите са се сблъскали с отвод на уред в един от двата мотора, който управлява редица параметри на полета на самолета. Екипажът обаче не изключва системата, както би трябвало да бъде съгласно инструкциите, а се опита да възвърне нейната работа. Това може да аргументи дисбаланс в натоварването на моторите и да усложни ръководството на самолета, написа вестникът.

Отбелязва се също по този начин, че самолетите Boeing 737 са в положение да летят безвредно с един работещ мотор, а водачите са подготвени да работят в такива обстановки.

По-рано беше обявено, че повода за самолетната злополука може да бъде прекосяването през мълниеносен фронт, вследствие на което той се оказва в зона на мощна турбуленция. Оказа се, че по време на излитането облаци са били забележими в радиус от 15 километра, следени са значителни превалявания и гръмотевична стихия. Видимостта към този миг е към два километра, което не пречи на излитането и кацането.

Самолетът на индонезийската самолетна компания Sriwijaya Air, пътуващ от Джакарта до Понтианак, изчезна от радара на 9 януари, четири минути след излитането. По-късно стана известно, че самолетът е паднал във водата. Съобщава се, че на борда са били 62 души, в това число 10 деца. Няма оживели.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР